El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat que portarà el debat sobre els indults dels presos de l’1-O al Parlament de Catalunya. En una roda de premsa a la cambra catalana, Carrizosa ha explicat que el seu grup presentarà una proposta de resolució perquè el Parlament es “desmarqui de l’intent d’indult” per part del govern espanyol, que creu que perpetuaria “la traïció definitiva al constitucionalisme” a Catalunya. Per mostrar aquest rebuig, ha dit que convocarà el “constitucionalisme” a una concentració el proper divendres 11 de juny amb l’objectiu de “defensar la convivència democràtica” en els termes expressats en pel Tribunal Suprem en el seu informe contrari a la concessió dels indults.

El líder del partit liberal al Parlament ha exigit al president Sánchez que descarti els indults de manera immediata: “Encara hi ha temps per fer marxa enrere”. Per Carrizosa, la seva concessió significaria “armar ideològicament” els presos del procés, que consideren “innocu i impune declarar la independència des d’un parlament del territori espanyol”.

“No són presos polítics, són privilegiats polítics que han rebut un tracte VIP a la presó i que ara quedaran en llibertat perquè són els socis del president del Govern d’Espanya i són qui el sostenen actualment”, ha afegit.

Davant les “tebieses” del PSOE, Ciutadans ha avisat que promourà dues accions amb la resta de forces “constitucionalistes”: una iniciativa parlamentària per dur el debat a la cambra catalana i una manifestació davant la delegació del govern d’Espanya a Barcelona. Pel que fa a la primera, Carrizosa ha afirmat que ja han “iniciat contactes” amb el PSC, el PP i Vox per negociar una proposta comuna, malgrat no preveuen “gaire col·laboració” per part dels socialistes. “No és la postura actual del senyor Illa ni la del senyor Iceta, però no volem excloure un partit que va presentar-se a les eleccions demanant el vot constitucionalista”, ha matisat.

La formació taronja també espera que el PSC, el PP i Vox se sumin a la manifestació del pròxim 11 de juny i ha assegurat que és una “casualitat” que se celebri just abans de l’inici de les primàries del PSOE andalús per escollir el candidat a la presidència de la Junta.

Comentaris

  Eulàlia Maig 27, 2021 | 15:27
  MISERABLES!!! Odi ? Potser.. No us perdonarem MAI. !!
  enricsvh Maig 27, 2021 | 15:30
  Mare de Déu, pobre xicot. Cada dia pitjor.
  Ramon Maig 27, 2021 | 15:31
  Els tres partits clau per evitar a independència de Catalunya han set Ciutadans, la Comuna Pudent i ERC.
  10
  105
  Respon
   Enric Maig 27, 2021 | 17:42
   Mare de Déu en Ramon, pobre xicot, cada dia pitjor.
    Vergonya aliena Maig 27, 2021 | 18:11
    Quin discurs més pervers i cínic, Ramon. Saps perfectament que sense la meitat de l'independentisme no anirem enlloc, per això sempre intentes fotre merder, per a no canviar res i romandre dins la teva carca i casposa Espanya, per a mantenir els teus fastigosos somnis humits ultres, d'extrema-dreta i xenòfobs. No ens intentis, inútilment, aixecar-nos la camisa amb la teva merda de comentaris.
     Ramon Maig 27, 2021 | 19:32
     Exactament, Aquesta és la idea. Sense els catalans que Espanya ha aconseguit fer pujar al tren de càrrega dit ERC no hi tenim res a fer. Cal, és imperatiu, que en baixin. Perquè aquest tren té per destinació Espanya. La interpretació alternativa és que el Deep State sociata i l'empresariat botifler són idiotes. I jo això no ho crec pas. El Deep State sociata i l'empresariat botifler sabien molt bé el que es feien, promovent el vot independentista a ERC.
  Narcís Maig 27, 2021 | 15:41
  S'ha de ser malvat fora mida per voler que persones democràtiques, honestes i pacífiques simples representants del poble siguin a presó, siguin afusellats en vida ! PD : pobres llàtzers, pobres diables, pensen ser una ' inversió ' per a rebre vots, escons, diners .. viure de pu mare de la moma !
  Baix Empordanes Maig 27, 2021 | 15:43
  Que la fareu dins d'un 600 o potser a la taberna de Tabarnia, es suposa que continua oberta.
  Troç de quoniam Maig 27, 2021 | 16:58
  Cap problema voltor carrichoza, a Catalunya som demòcrates, i com no tens tot el dret a manifestar-t'he, protestar. Tot i que a l'inrevés tu sempre hi has estat en contra. Per cert els fasc'stas de ciudadanos, podeu posar guardioles, per mirar de si podeu arribar a final de mes
   Anna Maig 27, 2021 | 17:47
   Menys missatges repetitius que no serveixen de res i més treballar per la independència. Així ens anirà molt millor.
  Ramon Maig 27, 2021 | 17:09
  La funció de Ciudadanos era estrictament lerrouxista. Mobilitzar els immigrants no integrats contra la llibertat de Catalunya. La funció de la Comuna Pudent era segellar de més fuites pijoprogres vers l'independentisme. I la funció d'ERC era de camió de bestiar per tornar prou catalans a la cleda espanyola perquè ja donessin per esvaït el perill.
   Ramon Maig 27, 2021 | 17:15
   I òbviament el pla d'Espanya és de liquidar o minimitzar tots tres partits instrumentals tan bon punt els hagin fet sa respectiva funció i així ja poder passar al format de sempre de fer-nos votar l'Espanya sociata per por a l'espantall de l'altra Espanya. Amb l'afegitó, això sí, que ja veurem si continuaríem comptant amb un partit d'obediència catalana, sentit de país i intenció nacional. Perquè pinta xungo. Tres segles sent una minoria nacional dins un estat hostil i ara portem camí de ser una minoria nacional dins la pròpia Catalunya sense deixar d'estar dins el mateix estat hostil de sempre.
   A en Ramon Maig 27, 2021 | 17:44
   T'has oblidat la teva funció de xenòfob i ultradretà... fer l'imbècil.
    Ramon Maig 27, 2021 | 19:07
    Quan la claves, per regla general ja ho saps. Però sempre és maco que les rates de costum t'ho corroborin.
  miquel puigpelat Maig 27, 2021 | 17:18
  Una concentració?. De quants?.
  Independence process Maig 27, 2021 | 17:39
  Je sais que je suis Catalan : Dans mes valeurs, dans ma façon de penser et de faire de la politique.
  Ricard Maig 27, 2021 | 17:44
  Gesticulació que Vox farà millor.
  Una mica de seriositat Maig 27, 2021 | 17:54
  Una concentració ridícula de gent amb cara de pomes agres, quin atractiu té ?
  Gironí. Maig 27, 2021 | 18:16
  Doncs la podeu fer, la concentració, a Girona. A la Plaça del Raïm qué és- si no es demostra el contrari- la plaça més petita del món. Pot ser que la ompliu.
  Ferran Maig 27, 2021 | 18:38
  Si se concentran demasiado acabarán como los potes de leche la lechera "concentrada estoy"
  Ramon Maig 27, 2021 | 19:16
  Espanya per descomptat que ha fet de tot per impedir la llibertat de Catalunya. Això dels partits només és una part de l'operació. Però, sí, els tres partits clau els han set Ciutadans, la Comuna Pudent i ERC. Ciutadans per mobilitzar el lerrouxisme (Franco havia sembrat, el PSC havia conreat i Ciutadans va fer collita). La Comuna Pudent també tingué una funció molt important: aportar un relat de xerrameca més esquerranista que els permetés evitar noves fuites de progres vers l'independentisme. I finalment, el més important de tots tres, ERC. Com que era impossible reconduir els neoindependentistes del 2009 a l'espanyolisme progre, la jugada ha set reconduir-los a ERC. Reconduir-los a una ERC que faria com de transport, com de tren de càrrega, com de camió de bestiar, que seria qui els retornaria a cleda (o que ho faria en prou nombre per redimensionar a la baixa l'independentisme). Tot plegat, torno a dir-ho, acompanyat de mil operacions de guerra bruta, d'amenaces, de repressió, de tupinades electorals i tota la pesca. Però la jugada d'Espanya en relació amb els partits polítics ha set aquesta. Ciutadans, la Comuna Pudent i ERC. Les tres peces clau, fonamentals, cadascuna amb llur funció i llur motivació, els tres partits amb els que Espanya ha combatut el tomb independentista del 2009. Perquè, sí, va ser el 2009. No el 2010. El 2009. El 2010 va ser quan es visualitzà. Però el tomb fou el 2009.
  Ramon Maig 27, 2021 | 19:23
  Me n'oblido de la mitja UDC que se'n va anar amb els sociates? No pas. Me n'oblido del paper que li han fet jugar al PdCat aquestes darreres eleccions? Tampoc (però no en culpo en cap moment el PdCat). Me n'oblido de la CUP? I és clar, que no. Com vaig a oblidar-me de les mil vegades que han actuat al servei vull pensar que involuntari d'Espanya (mil vegades o sigui totes menys el 9N). No, no m'oblido de res. Només he simplificat. He dit, i torno a dir, que els tres partits clau, fonamentals, determinants, per impedir la llibertat de Catalunya han set Ciutadans, la Comuna Pudent i ERC.
  Ramon Maig 27, 2021 | 19:43
  És molt important, el detall que quan es produeix el tomb independentista en massa de la fauna pijoprogre catalana (tomb que desencadena el de l'electorat convergent, que per fi va gosar explicitar el que sempre havia desitjat), és molt important, dic, tenir present que en aquell moment absolutament totes les administracions estaven en grapes sociates. Ergo aquella rebotamenta es produïa contra una Espanya monolíticament sociata. Ergo no tenien la solució de sempre de fer arribar un president sociata a la Moncloa en tren o com fos. Perquè ja hi era. Sociates a la Moncloa, sociates al capdavant d'absolutament totes les administracions. El relat sociata ja no els feia servei. Necessitaven un relat nou o allò no tindria aturador. Enter la Comuna Pudent. La Comuna Pudent, els indignats, la merda que li treien al Juan Carlos, el guerracivilisme del 36, tot això seria el nou relat hegemònic d'Espanya de cara a Catalunya. Un relat que va guanyar-los dues eleccions estatals i l'Ajuntament de Barcelona, poca broma i molta vergonya. Però, és clar, Can Zam no votaria mai un relat com aquell. Tu et veus els jubilats de la petanca votant LGTBIs i cremadisses antisistema? Ni de conya. De cara a Can Zam van llançar al mercat Ciutadans. No aquell Ciutadans fundacional, no. Un Ciutadans en el que la terregada tavernària s'hi veia reflectida. Lerrouxisme de nivell hidrofòbic. Un lerrouxisme que va guanyar les eleccions del 155, poca broma i moltíssima vergonya. La introducció d'aquestes dues grans marques polítiques al mercat ja putejaven d'allò més l'objectiu arrossegador de l'independentisme. Espanya ja disposava, no d'un relat amb el que fer-hi front, sinó de dos. Amb això, més la guerra bruta i la repressió, òbviament, ja tenien bastant fet que l'independentisme ho tindria magre per créixer. Però amb això Espanya no en tenia prou. Continuava havent-hi dos milions de catalans irreductibles. Enter ERC. Per què us creieu, que Espanya i l'empresariat botifler ha fet de tot per moure vot independentista en direcció a ERC? Doncs la pregunta es respon per si sola.

Nou comentari