Cs anuncia un recurs d’empara al TC perquè Torra continua exercint com a president

Roldán diu que ja no li queden punts de "carnet de president"

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat aquest dimecres que el seu grup presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) pel fet que Quim Torra continua exercint com a president de la Generalitat tot i ja no tenir la condició de diputat. En el marc de la primera sessió de control des que Torra no és diputat, Roldán ha fet un paral·lelisme amb els punts del carnet de conduir. “Ja no li queden punts al carnet de president. No pot seguir conduint la Generalitat, assumeixi-ho i marxi”, li ha etzibat. Per la seva banda, Torra ha augurat que tot i la “suma constitucionalista” després de les eleccions Cs es quedarà amb “mitja dotzena de diputats”.

Roldán ha començat la seva intervenció dient que el que avui es viu al Parlament és una “anomalia” perquè ja fa dies que Torra ja no és diputat i, en canvi, “continua assegut a primera fila”. “Ha perdut la seva credencial de diputat, no ha sigut fruit d’una persecució malèvola sinó fruit de la seva irresponsabilitat i les ànsies de fer un pols a l’estat de dret i no respectar la neutralitat dels edificis”, ha afegit la líder de Cs a Catalunya.

En aquest context, ha anunciat que Cs recorrerà a l’alt tribunal perquè, segons ha dit, “s’està privant els drets dels diputats de l’oposició”. “Els dimecres fem preguntes al president de la Generalitat i vostè ja no ho és”, ha afegit.

En el seu torn de rèplica, Torra ha recordat que Cs va ser el primer grup en registrar una pregunta al president de la Generalitat quan ja se li havia retirat l’acta de diputat. En aquest sentit, ha demanat a Cs “coherència en el seu món de Matrix”. Així mateix, Torra ha preguntat on porta “l’estil de bronca” del partit taronja i ha lamentat que “hagin obert la porta als feixistes” tot apuntant que governen amb Vox i PP a quatre comunitats autònomes.

“Ja poden encomanar-se a la suma constitucional amb el PP que ja els hi vaig augurar que si es queden amb mitja dotzena ja serà molt”, ha afegit.

Per la seva banda, el diputat i president del PPC, Alejandro Fernández, ha especificat que ha fet la pregunta en el marc de la sessió de control a Pere Aragonès però ha seguit replicant a Torra, que és qui l’ha contestat. “Ja que intervé li dedicaré la pregunta sense problema”, ha dit.

Nou comentari