El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs afirma que combat el discurs anti-LGTBI de Vox a Andalusia “amb fets i no paraules”
  • CA

 

La diputada de Cs Noemí de la Calle ha defensat aquest dijous en el Ple del Parlament que el partit taronja treballa per “combatre” els discursos contra el col·lectiu LGTBI de Vox a Andalusia amb la creació d’un Consell Andalús LGTBI i  d’una direcció general en aquest àmbit. “És com es lluita pels drets, amb fets i no paraules”, ha remarcat De la Calle. La diputada taronja ha manifestat que Cs està compromès “amb les lleis i noves mesures” que vagin en aquest sentit.

 

Cs ha interpel·lat el conseller de Treball i Assumptes Socials, Chakir el Homrani, per demanar-li que desenvolupi la Llei contra l’homofòbia del 2014 endegant el règim sancionador que la faci efectiva. “Exigim un compromís real amb els drets LGTBI, que se senti orgullosa de la Llei perquè les persones facin efectius els seus drets, que no digui tot el que farà sinó que ho faci”, ha dit De la Calle. Per la diputada de Cs si la llei no es desplega correctament “és com si no la tinguéssim” i ha insistit en què el Govern “deixi de dir que fan coses que no fan i enlloc de dir el que faran, ho facin”.

 

Homrani ha respost que s’alegra molt de la implicació de De la Calle amb la lluita LGTBI i ha considerat que la primera mostra d’això és que Cs “no hagi proposat Arcadi Espada com a conseller d’Igualtat a Andalusia” perquè “és exemple d’una persona que, dia a dia, incompleix qualsevol dret”. També s’ha mostrar “encantat” que Cs “hagi evolucionat” i que expressions d’Albert Rivera del 2006 en què deia que el matrimoni entre dos homes “era forçar i generar tensions” ara en siguin “ferms defensors”.

 

Cs ha aprofitat la interpel·lació per demanar un protocol pels Mossos d’Esquadra perquè puguin rebre denúncies del col·lectiu LGTBI i que s’habiliti un telèfon d’atenció especialitzada les 24 hores del dia, tal i com demanen les entitats. Així mateix també ha reclamat que hi hagi un agent especialitzat en temes LGTBI a cada comissaria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa