El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs admet que Puigdemont pot entrar a Espanya però el titlla de “pària”
  • CA

A contrapeu, però el portaveu de Ciutadans, Luis Garicano, ha admès que Carles Puigdemont i Toni Comin tenen immunitat també a Espanya. Ho ha fet en una roda de premsa posterior a la compareixença dels eurodiputats independentistes i amb una pregunta sobre la frase de Puigdemont que “la immunitat comença als Pirineus”.

 

Garicano ha aturat la seva paraula per després d’un breu silenci, admetre que s’ha d’aplicar el mateix criteri a Espanya que a Europa i, per tant, reconèixer que té immunitat. En aquest sentit, ha recordat que dijous han de recollir les credencials definitives i que es lluitarà per aconseguir que la cambra atorgui el suplicatori al Tribunal Suprem.

 

El portaveu de Ciutadans a l’eurocambra, amb  la votació del suplicatori espera que els hi retirin la immunitat i siguin jutjats. De fet, creu que el seu grup liberal abonarà atorgar el suplicatori. També espera qeu ho facin els socialistes espanyols, que a diferència dels populars s’han estimat més no dir-los “traidors” si no no fan però si “un altre qualificatiu gruixut”.

 

Per altra banda, l’eurodiputat de Ciutadans han titllat els dos nous eurodiputats de “paries” que “ningú els saluda” i que els han enviat al “galliner de la cambra”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa