Cs acusa el Govern de precaritzar els funcionaris públics perquè tinguin por

Carrizosa assegura que es pressiona els treballadors, i demana neutralitat perquè "els 167.0000 funcionaris no porten llaços grocs"

 

Els llaços grocs han tornat a protagonitzar una interpel·lació del grup parlamentari de Ciutadans, que s’adreçava al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Carlos Carrizosa ha preguntat si pensa pagar les pagues extra i resoldre la temporalitat i precarietat del 36% dels funcionaris: “La precarietat laboral  a la Generalitat és tan alta que són treballadors vulnerables, i sospitem que a vostès ja els va bé aquesta taxa de vulnerabilitat tan alta. És indignant el que fan vostès amb els funcionaris, posen els Mossos entre l’espasa i la paret, els fan fer festa per anar a donar suport a Artur Mas… Comprometi’s a no pressionar més els funcionaris i a garantir un entorn neutre, o és que els pensa que els 167.000 porten el llaç groc i pensen com vostès?”, ha assegurat el diputat Carlos Carrizosa.

El conseller ha respost que aquest Govern es preocupa pels treballadors públics en tots els sentits, “perquè hem atès les repercussions del 155 sobre els treballadors, i en aquest sentit vull agrair als treballadors com han mantingut la dignitat de la Generalitat durant el 155″. Pel que fa a un altra pregunta de Cs, sobre si pagaria o no les pagues extra, Puigneró ha dit que “els compromisos i increments retributius es tractaran el 20 de juliol, que és quan he convocat la mesa per a la funció pública -on hi ha els sindicats- I veig que els preocupen els llaços grocs a tot arreu, però algunes persones són agredides i no els preocupa gens. A més, no ens consta cap queixa ni cap reclamació pel que vostè comenta sobre les treballadors públics”, ha sentenciat.

Nou comentari