Cs acusa el Govern de “deslleialtat institucional” per assistir a la Bilateral

Martín Blanco retreu a l'executiu espanyol que "assumeixi la lògica perversa de la bilateralitat"

El diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha acusat el Govern de la Generalitat de “deslleialtat institucional” per pretendre assistir a la reunió de la Comissió Bilateral amb el govern espanyol prevista per aquest dilluns a la tarda però negar-se a participar a les reunions multilaterals amb representants d’altres autonomies. En declaracions als mitjans, Martín Blanco ha assegurat que el Govern “menysprea” la resta d’autonomies i “té complex de superioritat”.

D’altra banda, també s’ha dirigit a l’executiu espanyol, a qui ha retret que “privilegiï els seus socis”. A més, ha lamentat que “assumeixen la lògica perversa de la bilateralitat”. El diputat de Cs ha carregat contra el govern espanyol i els ha retret que “s’omplin la boca parlant de federalisme” però després acceptin que Catalunya no assisteixi a trobades multilaterals i s’hi reuneixi bilateralment. Segons Martín Blanco el govern espanyol “dóna privilegis als nacionalistes” per poder “perpetuar-se a la Moncloa uns mesos més”.

Martín Blanco, que ha qualificat la trobada d'”anòmala” malgrat que l’òrgan està recollit a l’Estatut d’Autonomia, ha assegurat que no n’esperen “gran cosa” perquè, segons ha dit, el Govern “només mira pels interessos dels polítics independentistes”.

De fet ha assegurat que en aquesta trobada només s’hi tractarà qüestions com l’amnistia i l’autodeterminació. Tot i això, representants del Govern han dit en diverses ocasions que volen desvincular els assumptes propis de la Bilateral de la resolució del conflicte, que es tractarà a la taula de diàleg.

Comentaris

    Tano 02/08/2021 2:45 pm
    Aquesta basura encara contamina?. Fins quan?.
    Robert 02/08/2021 2:48 pm
    Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats.Aquest de la foto fora de Catalunya per españata inadaptat. Visca Catalunya lliure i independent. Catalunya no és ni serà mai España.

Nou comentari