Crítiques a Illa per haver dit que els darrers deu anys han estat “els pitjors dels últims 300 a Catalunya”

Puigdemont li planteja si la Guerra Civil i les dictadures del segle XX van ser gaire millors

Pluja de crítiques al líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, per haver dit en una entrevista que “els darrers deu anys han estat els pitjors dels últims 300 a Catalunya”. La frase li ha valgut la reprovació de diverses persones, sobretot des de l’independentisme. “Es veu que el Decret de Nova Planta, la Guerra Civil, les dictadures de Primo de Rivera i Franco van ser molt millors que els darrers 10 anys“, li ha etzibat l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. El diputat de la CUP Pau Juvillà, que és secretari de la Mesa del Parlament, ha advertit que “així es banalitza el franquisme i es blanqueja la ultradreta”. L’exconseller Jordi Turull ha preguntat si creu que “amb Franco es vivia millor”. Altres usuaris han recordat a Twitter que el líder de Vox, Santiago Abascal, va fer una afirmació similar.

Comentaris

  ernst 30/08/2021 1:27 am
  Jo crec que Illa es molt coherent . Está en perfecta sintonía amb el PSOE de Gonzalez i Guerra i el seus¡ llepaculs regionals Lluch, Serra i Maragall
  PSc extrema dreta franquista, il.legalitzció. Vox de Reventos HEIL REVENTO DE FRANCO 30/08/2021 5:54 am
  ILLA DE FRANCO, PSC DE FRANCO, ASSASSINS DE FRANCO, EXTREMA DRETA DE FRANCO
  Català 30/08/2021 7:10 am
  Però, algú fa cas de les bajanades que pugui dir aquest imbècil?.
  Gaf 30/08/2021 7:39 am
  Aixo es es el nou psc
  MHP 30/08/2021 8:03 am
  Doncs, que lo farem, el Sr. Illa té raó, els pitjors 10 anys en moltes generacions, pee lq majoria de catalans. Pels que viuen de la politica, el procés i les subvencionsciona, els millors 10 anys aquests són els que critquen a Illa.
  amb illa la democràcia perILLA 30/08/2021 11:18 am
  el illa és un perill públic, sobretot perquè molt per aquestes paraules. Si es creu que per ser fill polític del miguel izeta, pot dir aquest disbarats, només fa que confirmar que és el mateix irresponsable i incompetent, que va dimitir com a ministro de sanidad de españa, en plena pandèmia, com també és conseqüència de manifestar-se amb la ultradreta
  Ni oblit... 30/08/2021 6:52 pm
  Aquest senyor traspua maldat, vol amb un relat repetitiu fer creure que tot ha passat per un fet intern dins de Catalunya i que aquí hi ha divisió. No senyor, han estat per mi els millors 10 anys de Catalunya, on s'estan creant les bases sòlides per crear un país mes just, més igualitari per tothom, tan pels que volen com els que no volen independència, siguin nascuts aquí o no, tan fa això, perque aquest poble amb la seva cultura i història pròpia ha integrat i integrarà, ha estat inclusiva i ho continuarà fent, ningú tindrà cap por. La por és el dni que utilitzen i volen imprimir ells des de Espanya, un país mort i caduc, gràcies als ses governants que segueixen dictats de l'estat profund. Quina pena per tots els espanyols que no s'ho mereixen.

Nou comentari