El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Creix el sentiment espanyolista a l’Hospitalet del Llobregat
  • CA

La segona ciutat de Catalunya en número d’habitants no és independentista. Ans al contrari. De fet, a l’Hospitalet del Llobregat, en un any hauria crescut el “sentiment de pertinença” espanyolista. Així ho indica el Baròmetre d’Opinió Pública de L’Hospitalet 2019, presentat aquesta setmana i realitzat per l’Ajuntament de la ciutat.

 

Segons aquest baròmetre, fet amb 1.300 habitants majors d’edat i amb més d’un any de residència al municipi, la majoria dels enquestats, el 51,8 %, se sent tan espanyol com català. En canvi, fa un any aquest percentatge era del 54,1%.

 

Pel que fa al sentiment catalanista de la població, el nombre d’hospitalencs que se sent únicament català i més català que espanyol és del 19,1 %, davant el 27,5 % de fa un any. I els hospitalencs que es consideren més espanyols que catalans o exclusivament espanyols se situen en un 19,9 %, 6,5 punts més que fa un any (13,5 %). De fet, del 2017 al 2018, aquest percentatge també es va enfilar un 2,5%.

 

Ni un 20% d’independentistes

 

Preguntats pel sentiment independentista, un 67 % dels enquestats es declara no independentista, davant del 17,4 % que sí que ho és. Un percentatge inferior al d’ara fa un any, quan un 63,9% dels enquestats es declarava no independentista davant del 22,3% que sí que ho era.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa