El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Covid-19 deixa tots els escenaris oberts sobre les eleccions del 14-F
  • CA

La consellera portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avisat aquest dimarts que l’Executiu contempla “tots els escenaris” davant la possibilitat que les dades de l’epidèmia de la Covid-19 condicioni com es poden dur a terme.

Un grup de treball estudia com es poden celebrar en una situació com l’actual, amb implicació de la Subdirecció general de processos electorals, Presidència, Salut i Interior. Hi ha diversos informes sobre la taula per veure “com podem garantir que tothom tingui dret a vot i es pugin dur a terme les eleccions amb totes les condicions sanitàries i de protecció”.

El grup treballa “contemplar tos els escenaris possibles”, ha dit Budó quan se li ha preguntat si es podrien suspendre. “Veurem en quins escenaris ens trobem, segons com evolucioni la pandèmia”, ha afegit.

Budó ha explicat que potser caldrà fer alguna modificació parcial de la llei electoral i impulsar la sol·licitud telemàtica del vot per correu, mesures que redueixin el màxim possible la mobilitat de les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa