Costa es nega a dimitir: “No ha mort ningú per culpa meva”

Sabrià insisteix que ha de plegar "per dignitat" perquè el vicepresident del Parlament s'ha reunit amb "feixistes"

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha defensat que “per un error involuntari no cal dimitir“. “No ha mort ningú per culpa meva, per entendre’ns”, ha afegit en una entrevista a ‘Planta Baixa’ de TV3. Per la seva banda, en el mateix programa, el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha retret a Costa que continués connectat a la reunió telemàtica. “En deu minuts de reunió saps perfectament on estàs i Costa es va quedar i els va fer propostes. Si et reuneixes amb els feixistes i ets vicepresident 24 hores al dia, et pertoca plegar per dignitat”, ha defensat. En canvi, Costa ha negat que s’hagi reunit amb partits d’extrema dreta i ha dit que no va identificar en tota la reunió els representants de Front Nacional de Catalunya.

Costa ha admès que s’ha equivocat i que si hagués sabut que també hi participaven membres del partit xenòfob no ho hauria fet. “He après les lliçons. Va ser error meu“, ha afegit. Però, per a Costa, no és motiu suficient per dimitir com a vicepresident del Parlament tal com demana ERC i els comuns.

[:1]

Ha afegit que l’extrema dreta catalana és “absolutament marginal i irrellevant” comparat amb l’extrema dreta espanyola, que és la tercera força política al Congrés. Davant d’aquesta situació, Costa considera una equivocació que se li estigui fent la campanya a l’extrema dreta catalana. “No hem de permetre que siguin al centre del debat i no hem de donar-los la visibilitat que no es mereixen. No hauríem de debatre amb ells i no convertir-los en arma llancívola entre partits”, ha defensat. En aquest sentit, ha proposat que els partits s’haurien de comprometre a fer-los un “cordó sanitari” si entren al Parlament després de les eleccions del 14-F.

[r:2]

El vicepresident del Parlament ha tornat a demanar la dimissió de Sabrià i l’ha fet responsable d’una “burla difamació” en contra seva. En aquest context, ha acusat el partit republicà de “magnificar de forma grotesca” els fets i ha denunciat que ERC té un especial interès en “desgastar” la seva persona.

Nou comentari