El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Costa es nega a dimitir: “No ha mort ningú per culpa meva”
  • CA

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha defensat que “per un error involuntari no cal dimitir“. “No ha mort ningú per culpa meva, per entendre’ns”, ha afegit en una entrevista a ‘Planta Baixa’ de TV3. Per la seva banda, en el mateix programa, el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha retret a Costa que continués connectat a la reunió telemàtica. “En deu minuts de reunió saps perfectament on estàs i Costa es va quedar i els va fer propostes. Si et reuneixes amb els feixistes i ets vicepresident 24 hores al dia, et pertoca plegar per dignitat”, ha defensat. En canvi, Costa ha negat que s’hagi reunit amb partits d’extrema dreta i ha dit que no va identificar en tota la reunió els representants de Front Nacional de Catalunya.

Costa ha admès que s’ha equivocat i que si hagués sabut que també hi participaven membres del partit xenòfob no ho hauria fet. “He après les lliçons. Va ser error meu“, ha afegit. Però, per a Costa, no és motiu suficient per dimitir com a vicepresident del Parlament tal com demana ERC i els comuns.

[:1]

Ha afegit que l’extrema dreta catalana és “absolutament marginal i irrellevant” comparat amb l’extrema dreta espanyola, que és la tercera força política al Congrés. Davant d’aquesta situació, Costa considera una equivocació que se li estigui fent la campanya a l’extrema dreta catalana. “No hem de permetre que siguin al centre del debat i no hem de donar-los la visibilitat que no es mereixen. No hauríem de debatre amb ells i no convertir-los en arma llancívola entre partits”, ha defensat. En aquest sentit, ha proposat que els partits s’haurien de comprometre a fer-los un “cordó sanitari” si entren al Parlament després de les eleccions del 14-F.

[r:2]

El vicepresident del Parlament ha tornat a demanar la dimissió de Sabrià i l’ha fet responsable d’una “burla difamació” en contra seva. En aquest context, ha acusat el partit republicà de “magnificar de forma grotesca” els fets i ha denunciat que ERC té un especial interès en “desgastar” la seva persona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa