Costa: “La República tindrà un vincle més intens amb les Illes que amb Espanya”

El vicepresident del Parlament, però, demana mantenir un bon veïnatge amb l'Estat

 

 

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), ha assegurat aquest divendres que la república de Catalunya tindrà “un vincle molt més intens” amb Balears que amb la resta d’Espanya, a causa de “la relació històrica i cultural” que mantenen les dues comunitats autònomes.

 

“Aquesta relació històrica i cultural que tenim entre Catalunya i Balears ha de tenir una traducció política molt més fort a partir de la lliure voluntat de cadascuna de les illes”, ha assenyalat en declaracions a Europa Press.

 

En aquesta línia, ha apuntat que la Catalunya independent no buscarà tenir la mateixa relació amb el Govern balear que amb l’Executiu central, tot i que ha aclarit que sempre seran “veïns” d’Espanya, amb la qual compartiran “l’espai ibèric i europeu” que tots dos ocupen i amb qui seguiran tenint “el vincle històric i cultural” que han tingut “tota la vida”.

 

Costa, que va néixer a Eivissa i ha passat la major part de la seva vida a Catalunya, ha visitat Palma per oferir una conferència sobre la situació política catalana actual, la trajectòria que ha seguit Catalunya per arribar a aquest moment i “el camí que s’està gestant ara cap endavant “.

 

Nou comentari