El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Costa replica al govern espanyol que “no és obligatori” notificar un viatge del Parlament
  • CA

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha replicat aquest dilluns al Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació que “no és obligatori” notificar un viatge que realitza en nom de la cambra catalana. “El govern espanyol no té raó. No és obligatori notificar un viatge del Parlament. I continuarem fent viatges sense que ens condicionin”, ha advertit en declaracions a Europa Press. Ho ha dit després que el Ministeri d’Afers exteriors hagi advertit a JxCat que Costa estava obligat a informar oficialment del viatge que va fer a Islàndia al gener, conforme a la Llei d’Acció i Servei Exterior de l’Estat.

L’advertiment del govern espanyol es recull en una resposta parlamentària a la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, a la qual ha tingut accés Europa Press, després que aquesta preguntés per què l’encarregada de negocis d’Espanya a Islàndia s’havia sumat a les reunions que Costa tenia programades a Reykjavík i també a través de quins canals havia conegut el govern espanyol “una reunió a la qual no havien estat convidats”.

La resposta de l’Executiu espanyol va ser que van conèixer la visita per part de les autoritats islandeses, encara que aquesta havia d’haver arribat a Exteriors a través de la Generalitat o del propi Parlament, que té l'”obligació”, segons la Llei d’Acció Exterior de 2014, de mantenir informat a aquest Departament de les propostes sobre viatges, visites, intercanvis i actuacions amb projecció exterior.

No obstant això, Costa assegura que la llei recull que aquesta obligació d’informar en l’àmbit de les comunitats comprèn els viatges, visites, intercanvis i actuacions que facin “els seus presidents i membres dels consells de Govern, i no serà aplicable quan es tracti d’actuacions en l’àmbit de la UE i de viatges o visites a les seves institucions”. Per això, en un missatge en el seu compte de Twitte, Costa ha destacat: “Es veu que no saben distingir el Govern del Parlament. No saben ni llegir les seves pròpies lleis?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa