Costa replica al govern espanyol que “no és obligatori” notificar un viatge del Parlament

Avisa que des del Parlament continuaran fent viatges sense que els condicionin

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha replicat aquest dilluns al Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació que “no és obligatori” notificar un viatge que realitza en nom de la cambra catalana. “El govern espanyol no té raó. No és obligatori notificar un viatge del Parlament. I continuarem fent viatges sense que ens condicionin”, ha advertit en declaracions a Europa Press. Ho ha dit després que el Ministeri d’Afers exteriors hagi advertit a JxCat que Costa estava obligat a informar oficialment del viatge que va fer a Islàndia al gener, conforme a la Llei d’Acció i Servei Exterior de l’Estat.

L’advertiment del govern espanyol es recull en una resposta parlamentària a la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, a la qual ha tingut accés Europa Press, després que aquesta preguntés per què l’encarregada de negocis d’Espanya a Islàndia s’havia sumat a les reunions que Costa tenia programades a Reykjavík i també a través de quins canals havia conegut el govern espanyol “una reunió a la qual no havien estat convidats”.

La resposta de l’Executiu espanyol va ser que van conèixer la visita per part de les autoritats islandeses, encara que aquesta havia d’haver arribat a Exteriors a través de la Generalitat o del propi Parlament, que té l'”obligació”, segons la Llei d’Acció Exterior de 2014, de mantenir informat a aquest Departament de les propostes sobre viatges, visites, intercanvis i actuacions amb projecció exterior.

No obstant això, Costa assegura que la llei recull que aquesta obligació d’informar en l’àmbit de les comunitats comprèn els viatges, visites, intercanvis i actuacions que facin “els seus presidents i membres dels consells de Govern, i no serà aplicable quan es tracti d’actuacions en l’àmbit de la UE i de viatges o visites a les seves institucions”. Per això, en un missatge en el seu compte de Twitte, Costa ha destacat: “Es veu que no saben distingir el Govern del Parlament. No saben ni llegir les seves pròpies lleis?”.

Nou comentari