Costa (JxCAT) nega que Torrent li digués que recorreria a Estrasburg

El vicepresident del Parlament veu difícil que prosperin les mesures cautelars: "No volem fer el ridícul"
Josep Costa (JxCat) en el moment de prendre possessió del cà rrec de vicepresident de Mesa del Parlament
Josep Costa (JxCat) en el moment de prendre possessió del càrrec de vicepresident de Mesa del Parlament | ACN

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha negat aquest dimecres que el president de la Cambra, Roger Torrent, li expliqués la seva decisió de presentar un recurs al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), a Estrasburg, per defensar la investidura del candidat de JxCat a la Generalitat, Carles Puigdemont. "No vam parlar en cap moment d'això, ni que es demanessin mesures cautelars" malgrat que van tenir una reunió prèvia a la trobada de la Mesa del Parlament amb diverses persones, ha explicat en una entrevista de TV3 en la qual ha desmentit el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, que va sostenir aquest dimarts que Costa coneixia la intenció de Torrent.


 

Costa ha reconegut que des de JxCat estan "estudiant totes les vies en l'àmbit espanyol i internacional" per defensar la investidura de Puigdemont i que això inclou la possibilitat de recórrer a Estrasburg, però que abans de fer-ho s'ha de treballar l'estratègia jurídica. "No volem fer el ridícul i presentar propostes que no estiguin ben treballades", atès que veu difícil que prosperin les mesures cautelars que vol Torrent.

 

Així mateix, ha dit desconèixer si Torrent ha presentat el recurs, que només pot tramitar un particular i per tant no el Parlament com a institució, "sinó que ha fet un anunci". "Hem de ser rigorosos i discrets a l'hora de fer les estratègies, i no donar cops d'efecte mediàtic", ha criticat, encara que ha valorat que el gest de Torrent ratifica la seva voluntat de mantenir Puigdemont com a únic candidat a la Presidència de la Generalitat.


Costa ha recordat que Puigdemont és l'únic diputat que compta amb majoria de suports a la Cambra per ser investit i que JxCat té amb ERC "acords per tirar endavant la investidura d'acord amb el que ha expressat la gent en les eleccions" del 21 de desembre. I ha acusat el govern espanyol de no acceptar el resultat del referèndum de l'1 d'octubre i del 21-D i d'estar "disposat a fer de tot per impedir que es materialitzin els resultats".

 

"S'han inventat una fórmula per impedir la investidura que diu que es necessita una autorització del Tribunal Suprem, cosa que no s'ha vist absolutament enlloc", ha lamentat. Per això, ha justificat modificar la Llei de Presidència de la Generalitat "per fer el que algú interpreta que no es pot fer", que és investir Puigdemont, ha dit. "Volem esgotar totes les vies per fer-ho amb les normes existents i, si no ens deixen fer-ho amb les normes existents, reivindiquem la nostra potestat de modificar-les", ha reivindicat.

Comentaris
Xavier
Bé amic costa.m-ho crec..
QUIN FÀSTIC
Quina diferència amb Foncadell, senyor! El President del Paerlament el primer que ha de fer es fer-se respectar. A aquest jo ja li estic perdent el respecte i cada vegada m´çes em sembla un Santi Vila BIS.
El cranc d'ERC....tot per salvar el seu pare espiritual i lider.
Quina cagada en posar a un president massa jove, massa immadur, massa pinxo, massa impulsiu, massa orgullós, massa cregut de si mateix, massa poruc,...jo els vaig votar i no ho faré mai més, jo em crec a Josep Costa, Sergi Sabria no es de fiar, ERC ara per ara no te ningú amb la talla de mossèn Junqueres, que els va adreçar i fer créixer, van al precipici, la Marta Rovira pot ser molt bona, però no te talla de lider, estan "descabezados". i tornen a caure en els errors pre-Junqueras.
Es clar que aqui
Es clar que aqui algú no diu la veritat (ostres, he escrit diu, perdó srs. de la GC, ha estat un lapsus) Jo no me crec al Costa. El president del Parlament te tot el meu suport,
JM
Ja n´hi ha prou! Sr. Torrent, guanyis l´honorabilitat que se l´hi supsa! Ja n´hi ha prou, Sr. Torrent. Encara és l´hora que vosté ha de demostrar la seva honorabilitat. Massa fotos somrient i estrenyen la ma fastigosa dels del 155. Si no en sap més, si no s´atreveix o va perdut, torni al poble. Aquests moment històric requereix persones excepcionals. Malaguanyada integritat cupaire, relegats a un segon terme.
per "el cranc d'erc"....
estic totalment d'acord amb el teu comentari....a part, els polítics m'agraden de posat sèrio (com els bascos) no somrien per fer-se els simpàtics...cada cosa té el seu moment i jo vull una persona seriosa i que doni l'importància que calgui a la feina que fa per la comunitat.

envia el comentari