Cospedal a Barcelona: "La unió fa la força"

La ministra de Defensa visita una exposició militar i destaca "el paper important de Catalunya en la història de l'exèrcit espanyol"
La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, amb el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, Francisco Javier Varela, i l'inspector general de l'Exèrcit de Terra, Fernando Aznar | ACN

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal ha assegurat aquest dilluns a Barcelona que el govern espanyol seguirà "treballant per aproximar posicions sempre, defensar el que ens fa caminar junts i ens uneix, deixar de banda el que ens separa, perquè la unió fa la força i la divisió va donar lloc al refrany 'divideix i venceràs'". En aquest sentit, ha dit que "la unió no està renyida amb la diversitat".

 

Cospedal ho ha dit durant un discurs a la seu del Govern Militar a Barcelona, davant de l'estàtua de Colom, on ha destacat "l'important paper" de Catalunya en la història militar espanyola. La ministra ha assegurat que l'exèrcit espanyol defensa "a les portes dels caus" dels terroristes la seguretat, la llibertat, la convivència en pau i l'estat del benestar tant dels catalans, com dels sevillans o els castellans. En aquest punt, ha dit que no es pot contraposar la defensa i la seguretat a l'estat del benestar, perquè "sense seguretat no hi hauria educació, sanitat pública o pensions". Així mateix, ha dit que "és un risc intentar actuar aïlladament" en l'escena internacional.


La ministra ha fet una defensa aferrissada de les forces armades i del seu paper en la lluita contra el terrorisme internacional, cosa que, segons ella, permet preservar la llibertat i l'estat del benestar a Europa. Però per fer-ho, també ha defensat les aliances a nivell d'OTAN i Unió Europea. En aquest punt ha dit que "hi ha un augment exponencial de la vulnerabilitat" i és "un risc actuar aïlladament", però ha defensat la importància d'una defensa militar a nivell europeu. "No podem confiar la nostra seguretat en tercers, els avenços a la Unió Europea eren inimaginables fa pocs mesos", ha dit en referència al distanciament militar entre la UE i els EUA del president Donald Trump.


 

Cospedal ha fet aquest discurs just abans de visitar una exposició a la seu del Govern Militar. Titulada 'Enginyers, soldats i savis', la mostra ja ha rebut 23.000 visitants l'últim any i mostra les fites de l'enginyeria militar espanyola dels últims segles. La mostra té 80 peces i ocupa 266 metres quadrats repartits en tres sales, que es volen ampliar a quatre així com al pati de l'edifici per convertir-lo en un petit museu militar que supleixi el de Montjuïc.

En la seva intervenció, la ministra ha explicat que la mostra vol demostrar la importància dels catalans en la història militar espanyola, que ha lligat a la història de "més de 500 anys" de la formació de l'estat espanyol modern. També ha instat les empreses catalanes a participar de la política de defensa i per això hi havia diversos empresaris presents a l'acte.


 

L'acte ha acabat amb un minut de silenci en record de l'atemptat d'ETA a l'Hipercor, del que avui fa 30 anys.

 

Prèviament a la visita a l'exposició, Cospedal ha reunit la cúpula de l'exèrcit a Barcelona setze anys després de l'ultima vegada i per primer cop des del 2012 fora de Madrid. Al Palau de Capitania General, el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra, el general Francisco Javier Varela, ha rebut la ministra, juntament amb l'inspector general de l'Exèrcit de Terra, el tinent general Fernando Aznar, com a màxima autoritat amfitriona. Aquest òrgan col·legiat amb funcions assessores i consultives del ministeri i del cap de l'Estat Major de l'Exèrcit es convoca unes set vegades l'any, normalment a la Caserna General de l'Exèrcit, a Madrid. També té competències en personal, com ascensos, avaluacions o cursos de capacitació. Està format per setze membres. A més del cap de l'Estat Major de l'Exèrcit, l'integren tots els tinents generals de l'Exèrcit de Terra en situació de servei actiu, actualment tretze.
Comentaris
OriolV
En el cas d'Espanya, la dita ha de ser: la unió es per la força....
a la cospedal
Si per mi fos no vull l'exercit espanyol a Catalunya, Que marxin i deixeu-nos en pau.
josep
camisa de màniga curta!!!!. Quin mal gust, aquests soldadets...
Churchill
500 anys d'història en comú? Si fos així com és que us vau apropiar d'Amèrica i vau excloure'n Catalunya, València i Balears fins el 1786? Fins Anglaterra ( a qui vam ajudar a conquerir-vos Gibraltar el 1704) hi va poder comerciar abans que nosaltres. Vau mentir sobre la paternitat i el finançament del descobriment d'Amèrica i vau fer Colom genovès encadenant-lo i amenaçant-lo per poder furtar-nos un continent sencer. I ara parleu de 500 años? Lladres.
Fat Boy
Si, i la unio i el fenix espanyol. La dona i la sardineta, petiteta. I anar fent, com el Met de Ribes.
Karlus
Fora els ocupants corruptes i lladres
Francesc Oto
I la força fa la unió... obligats a casar-se
fu man txu
Aixo podria ser perfectament una noticia del NO-DO: "La ministra de defensa visita los territorios ocupados al noreste de la peninsula iberica".
explicacions i responsabilitats
quan el règim espanyol donarà explicacions i hi haurà responsabilitats, sobre el "perquè" no van desallotjar hipercor, després de haver-hi més de tres avisos per part d'Eta? ...les clavegueres del règim fa temps que funcionen....quins miserables !
Observer
Es el uso de la fuerza lo que da lugar a la unión, obligada por la fuerza por supuesto. En libertad, quien querría compartir destino con esta banda de incompetentes y corruptos?
Gorg
La unió per la força no és unió, sinó imposició
Sobira
La unió s la força i forçar al poble català a una cultura i llengua que no volem no mes ens volen per la seva existència aquests usurpadors a Portugal no van i no els molesten perquè es un estat veí a partir de 1 d octubre passsarem a ésser un altre estat veí ja n ens molestaren mes i els tractarem de tu a tu com els portuguesos fora els colonitzadors espanyols d Catalunya n ens fa falta per res per catalunya
Jordi Estelada
Doncs vinga, a què esperen a dissoldre l'estat caspanyol x diluir-se dins la UE? Com més units més forts!
Doncs uneixin-se a Putin i seran mes forts.
Al catalans deins en pau qu'el 1 d'octubre votarem i decidirem amb qui ens volem unir (si volem) DEMOCRÀTICAMENT.
Sra.
Això es el que intentem els catalans, que la unió fa la força, per lluitar contra el franquisme.
Si pero mai amb corruptes vividors i lladres
Papitu
El que farà la nostra unió serà la nostra República!
Nanai
Si per això ja està europa. Sino ves a cantar la comèdia a portugal o frança.
Vicenç Ramoneda
Cospe: "la unió fa la força i la divisió va donar lloc al refrany 'divideix i venceràs'". I així porteu més de 300 anys, intentant dividir-nos però ara estem units per fotre el camp i alliberar-nos de vosaltres, com mig món a fet abans que nosaltres! Hem cardat el camp||*||
Volem un nou Estat...
La Unió fa la força, si la unió es VOLUNTARIA,, per la força no hi ha unió que valgui, i els espanyols volen la mateixa unió i força que regnava a las galeres, esclaus als rems, la força de una unió imposada i amb males arts.
Som i volem ésser
Cadascú té els seus interessos, als Països Catalans la unió fa la força. És qüestió de cadascú, de descobrir, retrobar o recuperar quins interessos té i vol defensar. La Sra Cospedal ens podria de dir quina "força" va perdre la monarquia hispànica lliurant, mitjançant el tractat dels Pirineus, les comarques del Vallespir, el Conflent, el Rosselló, el Capcir i la Cerdanya al regne de França, no? És a dir varen "trencar" el nostre país i als espanyols se'ls hi en fot... a veure si s'aclareixen.
Mama
El paper important de Catalunya en la historia del exercit escanyol, es que els hem servit per fer de blanc en les seves pràctiques de tir.
sebastià
Cospedal, per què no prens exemple de la Xacón i fas el mateix? Ben aviat si pot ser...
Escanyapolls
Si, si ....... la força que feu cada vegada que aneu al W.C. pel restrenyiment que us ha vingut des de fa cinc anys ! Barruts !
federalista
esteu avisats indepres article 8 l'exercit garanteix la integridad territorial d'espanya com responereu ramat amb pedres amb pets estelats, amb la pudor que fan els perro falutas de la cup, el pepo, terrasenc pep, i els altres idiotes lluitaran ells solets contra els tancs com ho fareu ramat indepre com.
Guaita
AQUEST QUE FA TUÏTS QUE FIRMA COM A "federalista" TÉ UNS CONTINGUTS DE CAIRE FEIXISTA PELAT

envia el comentari