La Coronela, indici del CNP per acusar als Mossos d'amagar un “exèrcit català”

El Projecte CAMO i i els escamots d'ordre de la recreació històrica, “les proves”
La Coronela presenta armes al president Puigdemont
La Coronela presenta armes al president Puigdemont | 20

Els dos llibres redactats per la Brigada Provincial d’Informació del Cos Nacional de Policia amb el material que va incautar quan els Mossos el portaven a la incineradora de Sant Adrià del Besós, el passat 26 d’octubre, crea un relat, si més no curiós. De fet, a més d’agrupar les dades per criticar els Mossos en la seva actuació a l’1 d’Octubre també mira de desprestigiar la Comissaria General d’Informació i els serveis d’Intel·ligència del cos. Fins i tot, la policia espanyola apunta que els Mossos tenien informació sobre la creació d’un exèrcit català confonent la Coronela de Barcelona i els seus escamots que obren pas amb un escamot que clandestinament es preparava per l’atac i l'assalt i sis documents de word sobre el misteriós projecte CAMO.


Concretament, l’informe menciona una carpeta dels Mossos trobada en una de les caixes batejada com “Exèrcit” que describia en sis documents el projecte “Forces Armades i Intel·ligència de la Catalunya Independent” que s’havia batejat com C.A.M.O. Un acrònim que només s’entèn com a “camuflatge”. El mateix dossier relaciona aquesta informació amb documents tambe trobats en la requisa sobre el cas Locki, sobre un suposat informador anomenat David Puig, que va acabar detingut per usurpació de funcions públiques. 

La Coronela, indici del CNP per acusar als Mossos d'amagar un “exèrcit català ”
 

Segons el relat dels documents requisats sobre aquest cas i una altra documentació acumulada, vinculen la creació d’un exèrcit català amb una agrupació “d’Airsoft” -activitat lúdico de simulació militar d’aire comprimit-  que derivava d’un "grup escindit" de la “Coronela de Barcelona”, batejat com “Escamots d’Ordre” que suposadament hauria intentat, sempre segons el CNP, portar la seguretat de l’ANC, sense assolir-ho. Així mateix, el CNP remarca que en aquest grup hi estarien implicats agents dels Mossos. 


La Coronela, indici del CNP per acusar als Mossos d'amagar un “exèrcit català ”

Així mateix, el nivell de deliri de la narració arriba a tal punt que l’informe detalla que Puig els hauria ofert la compra d’armes a Airsoft i així relacionar Mossos i independentistes amb terroristes. Com a membre de referència d’aquest grup, el CNP nomena J.R. i paral·lelament, Miquel Sellarès, tot un clàssic de l’activisme independentista relacionat amb els estudis de Defensa i Seguretat que seria l’encarregat de bastir un Centre Nacional d’Intel·ligència.

Ara bé, la història és prou diferent si es consulta amb els seus protagonistes. Els “escamots d’ordre” són els joves de la Coronela encarregats d’obrir pas per seguretat als carrers estrets del barri Vell de Barcelona quan surten durant les vigílies de l’11 de Setembre. “Si vesteixen amb una gorra i una flor, amb l’eslògan escamots d’ordre!”, insisteixen a El Món des de la Coronela. 


 

Tot aquest relat, el CNP el complementa amb un reportatge del diari El Mundo de 2014 en el que explica l’entrenament d’un “petit grup de Mossos de les unitats d’elit i amb forts vincles amb el moviment independentista Estat Català que entrenaven en tàctiques militars d’assalt i guerrilla a mossos afins a l’independentisme i a civils que defensen les mateixes idees”.
Comentaris
caesar
ni mortadelo y filemón lo harían mejor ...
Anton
Ostia puta ara resulta que vam estar apunt d'invadir Castella. I yo con estos pelos.
Quico
Els del CNI deuen fumar massa de coses prohibides. Es de traca i "colocon" aquest informe.
Tronc
I quan sortirà la peli....?
Teo
A tothom li bufa la Coronela, un grupet de casposos que ningú hauria de fer cas...
estrijol
Com putes cabres, sense sentit del ridícul, i més rucs que el fang de fer orinals. Au, anem passant, va.
Orlok
Són molt, però molt "burros". hahahahaha. Ja tenim les forces d'èlit per enviair Madrid: els figurants de la Coronela vestics d'època. Senzillament surrealista.
Grau
Dimiteix Salvadó !!!
J. L. Orni
Ai, ai, ai. Que sortirà tot a la llum.
Fart de fachas
¿Indicis? per indicis més que sospitosus l´atentat de les Ramblas on van morí i molts ferits catalans mentre el CNI tenía a las sevas ordres al imán de Ripoll, seguidament vam veura el dias posteriors una ofensiva dels mitjans escrits i de tertulias de totas las TV dien que si no continuaba el procés no passarían aquestas coses AIXO SON INDICIS MES QUE SOSPITOSUS.
fideli
el Cuerpo Negrero Policial, IDIOTES
Nicolau Aixandri
La foto que il·lustra l'article no és de la milícia gremial, sinó de l'exèrcit regular, concretament, del Regiment de la Diputació del General
El meu nom és cosa meva
Estic buscant "gilipollas" a Google, però no m'en surto: sempre em surten unes imatges d'un cos nacional de policia. No sé què faig malament.
Jordi Comasobirana
Són paranoics i, doncs, perillosos en la seva croada contra Catalunya i en defensa de la seva merdosa unidaz de la caspanya de corruptes franquistes.
Ciutadana farta
I els manaies de girona i els armats de valls de les processons de setmana santa tambe son exercit segons aquests iluminats que al-lucinen? Que mengen aquesta gent amb aquestes bajanades?fa riure sino fos per plorar
ABC
Han fumado mierda de calidad JAJAJAJAJAJA
el problema es que els españols ignorants s'ho creuen tot aixó
remigio III
Demencial. Molt demencial i molt mesclat amb psicofarmacològics. Cada vega més la "pujada" del cànnabis a la República Catalana coincident amb el O-1 i els "pictolins" pren més consistència. Hauran llegit a Sanchez Pinyol.
@Orlok
Estan desquiciats i ja no saben que inventar-se. Recordes quan els trabucaires en una desfilada de Festa Major en unaciutat de Catalunya, van disparar trets al aire ( aTarragona, tambe ho fan) i un del PP els va denunciar dient que era una provocaciò, que el volien afusellar? ES L'ESTRATEGIA DE SEMPRE, BUSCAR O INVENTAR-SE ALGUNA COSA NEGATIVA DE CASA NOSTRA PER DISTREURE L'ATENCIÒ DE TOT EL FEMER QUE TENEN A CASA SEVA,QUE NO ES NETEJA NI EN 50 ANYS¡¡ MARXEM BEN LLUNY¡¡ ?
Fat Boy
I aixo que dels trabucaires de Solsona ja ni en parlen.

envia el comentari