El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La corona espanyola: abans negociar amb ETA que amb l’independentisme català

La monarquia espanyola sembla preferir pactar amb els que l’Estat considera terroristes que no pas amb els que reclamen un referèndum. Aquesta és la conclusió que es pot extreure de la narració que ha fet l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, sobre la negociació amb ETA al programa Quatre Gats de TV3.

 

Segons ha detallat, a preguntes de Ricard Ustrell, Zapatero “va informar” a Joan Carles I de l’estat de les negociacions. “No només estava informat sinó que ajudada en donar-te suport moral, que no és poc”, ha assegurat. “Recordo el dia que el ministre de l’Interior i jo, que no el govern, li vam dir que arribava l’anuncci del final de la violència, el rei es va aixecar i em va abraçar”, ha glossat.

 

Una situació ben diferent a la viscuda amb les demandes de l’independentisme català. De fet, el 18 de setembre de 2012, l’aleshores rei i futur emèrit, remetia una carta oberta acusant el sobiranisme “d’amenaçar el model de convivència”. Un avís a navegants del paper que el seu fill i hereu, Felip VI, va tenir durant l’octubre de 2017, no només amb el seu discurs del dia 3 avalant l’A por ellos sinó liderant una campanya de boicot econòmic contra les empreses radicades a Catalunya.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa