Els partidaris de mantenir el monument franquista de Tortosa acusen l’Ajuntament de no respectar la consulta

Acusen el consistori d'imposar la retirada del "monument de la Batalla de l'Ebre"

El Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la Batalla de l’Ebre (Corembe) i Tortosins pel monument han lamentat que l’Ajuntament “ha imposat retirar el monument a la Batalla de l’Ebre” sense respectar el resultat de la consulta ciutadana de l’any 2016. Ambdues entitats es manifesten així després que la moció presentada per la primera per demanar “respecte” per aquella decisió hagi estat rebutjada amb els vots de la CUP, ERC, MOVEM i PSC, l’abstenció de Junts i el vot a favor de Ciutadans. La moció comptava amb el suport de 1.400 signatures de veïns recollides “en menys de deu dies” i també demanava tornar a catalogar el monòlit, anul·lar el permís d’obres per al desmantellament i gestionar un pressupost per a la reintepretació.

Les entitats recorden que la consulta i les dues preguntes del 2016 van ser consensuades per la “gran majoria” dels grups polítics que avui integren l’Ajuntament. El portaveu de Corembe, Josep Otero, ha recordat que alguns dels regidors es van comprometre aleshores “personalment” a respectar el resultat. “Han tingut cinc anys per fer-ho, i en canvi, actuar ara com si aquesta consulta no hagués existit és, al nostre parer, un menyspreu a la ciutadania i un acte totalitari” ha afegit Otero, que ha acusat aquests partits d’haver “traït” la confiança de la població.

Comentaris

  Tomppa 08/06/2021 12:40 pm
  Els partidadirs no tenen ni idea de que estant parlant si no estant defensant feixisme ... cal dir aixo any 2021 ? No podeu crear un nou monument que no sigui feixista ... feixistes!
  GAVANENC 08/06/2021 11:24 am
  Fora tots els monuments franquistes de la nostra terra....Qui vulgui veure monuments franquistes que s'en vagi al país veï
  echo 08/06/2021 10:39 am
  ah pero cuando hacemos una 9n o el referendum no vale ? o mejor dicho no se puede hacer........
  Encara no han tret aquesta merda del mig? 08/06/2021 10:01 am
  Que la treguin el Luisnomelavo, el Gonzalo Facha Segurata i el Doctor Strangenosequicollonsthaspensatqueetssinovalsunamerdaseca... Tot ells fatxes reconeguts. Doc, Dic... DEP!!!
   Doctor Strangelove, el bo 08/06/2021 10:13 am
   Visca, visca i visca! Has encertat en els teus comentaris. Algun dels citats, per exemple, el reverend Doctor Strangelove (ahir Phil Philipps) és el típic "comemierdas" que no té quòrum enlloc i ha ¿pensat?, premiant-nos amb les seves prèdiques de diumenge. No tenen on caure morts i aquest diari, que sí que respecta la llibertat, els ofereix tribuna perquè emetin els seus lladrucs. Doc.
  d'on no n'hi ha no en raja 08/06/2021 8:53 am
  snif snif snif, els franquistes mal interpreten la democràcia, res de nou

Nou comentari