El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cops i empentes al registre de la Guàrdia Civil a la conselleria d’Exteriors
  • CA

La Guàrdia Civil s’ha presentat aquest matí a la seu de la conselleria d’Exteriors de la Generalitat per tal de registrar-la en relació als preparatius del referèndum de l’1-O. Els manifestants que s’han anat reunint a les portes de l’edifici al llarg del matí han mirat d’impedir la sortida dels agents de l’institut armat, cosa que ha provocat moments de tensió i una resposta contundent per part dels agents i fins i tot algun manifestant ha estat colpejat per un dels seus cotxes mentre miraven d’abandonar la zona amb un treballador del departament detingut. Un dels manifestants, al seu torn, ha trencat un dels vidres posteriors del cotxe policial.

A quarts de nou del matí, la Benemérita ha arribat a Via Laietana en per dur a terme un dels registres que al llarg del dia s’han anat produint a diferents edificis de la Generalitat i també a alguns domicilis particulars. Els primers en concentrar-se davant l’oficina d’Exteriors han estat els treballadors de la seu de Comissions Obreres, situada a l’edifici adjacent. Lentament, i entre consignes en defensa dels drets nacionals i socials i en contra de la repressió, el nombre de concentrats ha anat augmentant i han aconseguit encerclar completament la porta d’entrada. El primer moment de tensió s’ha produit quan un dels cotxes policials mirat d’abandonar la zona, quan un dels manifestants s’ha col·locat al seu davant per dificultar-ho. Els agents de la Guàrdia Civil l’han mirat d’apartar, fent-lo caure a terra, i ha hagut de ser retirat arrossegant-lo. El nombre de persones protestant contra el registre ha anat constantment en augment i les consignes a favor del referèndum i de la democràcia i en contra del govern espanyol i de l’institut armat s’han repetit constantment.

 

Quan un segon cotxe ha mirat d’abandonar Via Laietana amb una persona detinguda, els concentrats han mirat d’immobilitzar-lo, cosa que ha provocat empentes i algunes agressions per part de la Guàrdia Civil, que han aconseguit obrir pas al cotxe. Aleshores, però, alguns manifestants s’han mirat de col·locar a sobre del capó del vehicle i el seu conductor ha accelerat, fent-los caure a terra. En aquest moment una persona ha trencat un dels vidres posteriors del vehicle, que finalment ha marxat.

Fragments del vidre d'un cotxe policial davant l'edifici de la conselleria d'Exteriors a Via Laietana
Fragments del vidre d’un cotxe policial davant l’edifici de la conselleria d’Exteriors a Via Laietana | Aleix Salvans

 

Poc després d’aquest incident, mitja dotzena de furgonetes de l’Àrea de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a Via Laietana. Alguns manifestants han assegut a terra per impedir pacíficament la marxa dels darrers vehicles de la Guàrdia Civil, moment en què els agents de la policia catalana han començat la seva intervenció retirant-los. L’operació continua en aquests moments, amb manifestants asseguts davant l’edifici d’Exteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa