El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Convoquen concentracions per l’arribada de Turull, Rull i Forn a Lledoners
  • CA

 

L’ANC, Òmnium Cultural i els CDR han convocat concentracions aquest dimecres davant la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per l’arribada dels consellers de la Generalitat Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn a aquest centre penitenciari des d’Estremera. Segons l’Assemblea, convoquen la concentració a les 19 hores, davant la presó catalana: “Hi serem per exigir-ne la llibertat i la de totes les persones empresonades, exiliades i represaliades. Us volem a casa, lluny dels murs de les presons!”.

 

En sengles comunicats l’ANC i Òmnium informen que hi assistiran la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i la parella de Raül Romeva i membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), Diana Riba, que faran diversos parlaments.

Per la seva banda, els CDR de Catalunya central han convocat una concentració a partir de les 11 hores per rebre els presos polítics i a les 19 hores s’adhereixen a la manifestació de l’ANC. En aquest centre ja va haver-hi una manifestació quan van arribar el vicepresident Oriol Junqueras, el diputat de JxCat Jordi Sànchez, el conseller Raül Romeva i el líder d’Òmnium, Jordi Cuixart.

 

En una piulada en els seus respectius comptes de Twitter, Turull, Rull i Forn han afirmat que tornen a la seva enyorada i estimada Catalunya després d’abandonar la presó d’Estremera, a Madrid, “però la injustícia persisteix”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa