Elena anuncia una convocatòria de 860 mossos per al 2022

També incorporaran 400 vehicles al cos

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ja ha anunciat la convocatòria de 860 nous agents dels Mossos d’Esquadra l’any 2022. Una xifra que forma part de la negociació amb l’Estat per tal d’actualitzar el sostre de la plantilla fins als 22.000 efectius. Així ho ha avançat Elena en la sessió de control celebrada aquest matí al Parlament. Paral·lelament, el conseller ha assegurat que continuarà la feina per possibilitar la jubilació anticipada, com tenen els altres cossos policials, per complir amb l’acord entre el departament i els sindicats policials.

De fet, l’anunci arriba tres dies després de la graduació de 675 nous agents de la 34 promoció encetaran les pràctiques en les cinquanta comissaries que hi ha arreu del Principat. Cada nova fornada de Mossos implica una llarga i densa negociació amb el ministeri de l’Interior. De fet, el passat 16 de setembre Elena i el ministre espanyol del ram, Fernando Grande Marlaska, van celebrar una reunió a Madrid per tal d’endreçar la llista de demandes catalanes. L’anunci és resultat de la reunió amb la vista posada en la propera Junta de Seguretat. Pere Garcia, secretari general de SAP-FEPOL, ha acollit l’anunci com “una gran noticia!”.

Elena ha aprofitat les xifres de noves convocatòries per vantar-se de la defensa efectiva del cos. “És així com s’ajuda i s’està al costat dels Mossos d’Esquadra”, ha exclamat per retreure les acusacions de l’oposició de manca de suport a les policies arran dels polèmics botellots. A més, el conseller ha emfatitzat l’agraïment als Mossos per la “feina extraordinària que fan cada dia” per garantir els drets i llibertats de tota la ciutadania.

Els nous efectius arriben amb novetats. En aquesta línia, el departament ja ha assegurat que “abans de l’estiu arribarà la nova uniformitat del cos, més moderna i més preparada per a les seves necessitats”. Complementàriament també ha subratllat la renovació del parc mòbil de vehicles amb l’arribada de 400 nous vehicles l’any 2020, “a més dels que arribaran enguany i els anys següents per dotar de mitjans els agents de la nostra policia”. Elena ha afegit la feina per “revertir una situació econòmica dura del pressupost del Departament d’Interior durant masses anys”.

Finalment el conseller ha agraït un cop més als mossos la

Comentaris

  Seleccineu be els perfils, prou faxistes al cossos policials de Catalunya 06/10/2021 12:54 pm
  Dels quals 700 seran de extrema dreta i anti Catalans, res de nou,
   Doctor Strangelove 06/10/2021 4:12 pm
   Es diu feixistes, tros d'analfabet! Doc.
  David 06/10/2021 1:09 pm
  Allò que han de fer és vigilar que no se'ls hi coli cap espanyol infiltrat.
  Donec Perficiam 06/10/2021 1:41 pm
  Doncs que s'en recordin d'exigir a tots els que facin les proves d'accés les condicions que haurien de ser "imprescindibles" per entrar al cos: 1ª- català nivell alt (parlat i escrit) si o si, 2ª- cultura: com a minim tenir títol de Batxillerat, 3ª- codi ètic i moral (proves psicotècniques) donat que utilitzen armes contra els ciutadans i no poden ser gent paranoica, 4ª- estar disposats a dependre ünica i exclusivament de la Generalitat (quan siguem República només hauràn d'obeïr al nostre Gobern). Sense aquestes quatre coses bàsiques, tindrem més del mateix que tenim ara.....(no penso definir-los)....
  LLARENA dPENA 06/10/2021 3:40 pm
  No ens cal tanta mandanga si han de fer el mateix que la gentussa de la BRIMO i ELS ARRO, on n'hi ha una gran majoria amb sentiments massa similars als fascistes.
  LLARENA dPENA 06/10/2021 5:50 pm
  pi és Per ampliar els del ARRO i la BRIMO, no ens cal ningú amb ideals fascistes. Ningú repressor de la ciutadania catalana que, a més, gaudeix apallisant-la. Amb el Buch ja varem tenir prou de no fer res, igual que amb el seu sucessor i, malhauradament, anirem veien cada dia més, que amb l'Elena, continuarem a pitjor perquè a aquesta gent, els nostres dirigents, no tenen cap inrtenció d'aturar-los.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 06/10/2021 7:22 pm
  Dels 860, 859 espanyolistes, l'altre serà un patriota infiltrat
  Anònim 06/10/2021 10:55 pm
  Espero que no tengáis que llamar nunca a ningún Mosso d'Esquadra que os proteja, de corazón. Porque pedís respeto cuando ni vosotros lo ejercéis. Que mal me saben aquellos agentes que pretenden cada día hacer mejor su trabajo para gente que no se merecen ni el aire que respiran. Así os va, os darán tolerancia cuando toleréis.
  Manel BCN 06/10/2021 11:22 pm
  La.majoria, garrulos ja veureu, un "coladero" com sempre...
  Jo 07/10/2021 1:55 pm
  Mes gent cobrant dels meus impostos per controlar me i no deixar que el paix progresi. Aquest es el progresisme d'esquerres. Heil nan lleig i inutil (Aragon es inutil)
  paco 07/10/2021 7:37 pm
  niñatos es normal que no vulgeu a la policia; a qui trucareu quant necessiteu ajuda
  Springsteen 89 08/10/2021 6:30 pm
  Quanta demagògia veig en aquests comentaris... No teniu ni punyetera idea de la realitat del cos, esteu contaminadíssims i plens de toxicitat de la propaganda periodística. M'agradaria veure-vos en una situació on hagueu de correr del perill i veieu a tots aquests als que tant odieu corrent contra el perill per protegir-vos i donar la vida per vosaltres sense ni tan sols conèixer-vos. Escòria

Nou comentari