La consellera Capella a Cs: “Visitin els presos polítics i comprovin el tracte que reben”

Roldán assegura que els independentistes tenen un tracte de privilegi perquè reben visites de càrrecs públics, periodistes i representants socials
La diputada de Cs Lorena Roldán
La diputada de Cs Lorena Roldán | Jordi Borràs

Ciutadans torna a insistir en el suposat tracte de favor que assegura que reben els presos polítics a Catalunya. Després que el ministre de Justícia, Grande Marlaska, deixés clar al Senat que no li consta cap privilegi, justament responent a una pregunta de la senadora de designació autonòmica i també diputada al Parlament per Cs, Lorena Roldán. Ha estat en una interpel·lació al Govern en què Roldán ha tornat a preguntar a la consellera de Justícia, Ester Capella, per quina raó els càrrecs públics visiten constantment els presos polítics.

 

“En el millor dels escenaris, els interns tenen 5 bis a bis com a màxim, freguis el terra o no freguis el terra, però no quadren els números, perquè el periodista Jordi Basté els ha visitat. Periodistes, empresaris, sindicalistes, quines autoritats són?”, Ha preguntat la diputada de Ciutadans Lorena Roldán a la consellera de Justícia, Ester Capella. Aquesta ha respost en relació a les visites de les autoritats que “és un dret i és el deure com a servidors públics visitar les presons, però mentre vostè i el seu grup es dedica a pregonar que gaudeixen de privilegis, no s’han preocupat de demanar cap visita. Si tant li preocupa que rebin un tracte de favor, visitin els presos polítics i comprovin directament que el tracte que reben, exactament el mateix que a la resta”.

 

En aquest moment, Lorena Roldán ha etzibat que “no puc visitar presos polítics perquè aquí no hi ha persecució política de cap tipus”. I ha insistit: “En base a quin article del reglament es permeten fins a 21 visites al dia? I els diputats, els consellers, el president... El reglament no permet visites a presos sinó als centres penitenciaris”. La consellera li ha respost que si el seu grup parlamentari no es qüestiona que “persones innocents rebin el mateix tracte que persones condemnades per delictes”, si troba normal que “persones innocents siguin a la presó” o que es menystingui la Generalitat, encarregada de la gestió de les presons catalanes. “Vostè insinua que professionals de les presons catalanes no fan bé la seva feina? Estem complint totes les normes pròpies i de tots els organismes internacionals”, ha afegit la consellera.

 

Capella ha acabat la seva intervenció amb una conclusió: “Malgrat li pesi a vostè i al seu grup parlamentari, que hi hagi tantes autoritats públiques visitant els presos, és la constatació més evident que són presos polítics”.Comentaris
SR. MEU
Visitin-LOS...!
Martí
Si Quim Torra tingues dignitat ningú visitaria els presos ja que ell té la clau que obre les portes de la presó. A que espera ? Tota la resta que digui aquest govern és hipocresia i fa fastic. Per què no els allibereu ? Puigdemont, Torra, voleu que Junqueras es podreixi a la vostra presó ? Sou inhumans !!!
no ploreu !!
Lleis il-legals dies 6 i 7 de sep : a la garjola !!!!
republica
aquesta roldan és una mindundi del tres al cuarto, una don nadie, que o toca ni quarts ni hores, la que li toca fregar els plats bruts, per no desgasta l'arrimadas. Evidentment sense vergonya, ni personalitat, això si amb tot l'adn de ciudadanos, destruir Catalunya i la democràcia, crear polèmiques, problemes allà on no hi ha, de forma interessada i partidista
Jordi Centell
El problemaes que els senyors i senyores de Ciutadans son uns sàdics que voldrien veure patir més als que no pensen com ells.
Pepito Contreras
Aquestos de ciudanos amb l'odi que tenen a Catalunya i a tot allò que ens representa, estan cecs i no poden veure que a tota la mostra República, a espanya i a la resta de països hi ha persones que tenim més valors i sentiments que ells i ens incomoda una situació injusta que s'està demostrant cada hora que passa més i molt més.
Ostres visiteu-los!!! Corregiu!!!
UN
Els presos polítics cal recordar que no estan penats en absència de sentència, tenen per tant els mateixos drets que els demés ciutadans i estan retinguts per ordre d’un jutge que ha violat l’article 30 d’aquí : http://www.un.org/es/universal-declaration-human-rights/
Q
Quanta gent dolenta conforma aquest partit creat per desestabilitzar no tan sols Catalunya si no també Espanya. Son persones dolentes plenes d'odi i el pitjor és que algú que vota a persones així es perquè són com ells. Cs juntament amb PP i VOX sou el pitjor i representeu el pitjor.
Sisco
Aquest Srs. per dir quelcom, o sigui "Ciudadanos" només saben buscar brega, per tant menys cas al que diuen, si no estan d´acord, que ho demostrin, i punt.
LSO
RECUERDO QUE LEÍ UN COMENTARIO DE ALGUIEN QUE LE RECORDABA A LAS CHICAS DE COMPAÑIA, ESTAS DE CIUDADANOS, PUES ME PASA LO MISMO.

envia el comentari