El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conseller Comín presenta la credencial de diputat
  • CA

 

El conseller de Salut i diputat d’ERC, Antoni Comín, que es troba a l’exili, ha presentat al Parlament de Catalunya la seva credencial com a diputat per a la XII legislatura. Ho va fer el seu partit aquest dilluns 8 de gener, tal i com ha pogut confirmar El Món. Fins ara s’havia donat per fet que els quatre consellers que es troben a l’exili amb el president Puigdemont renunciarien a la seva acta de diputat per tal d’assegurar la majoria independentista en el ple d’investidura, en segona volta si els Comuns s’abstenien o votaven en contra el 31 de gener. Però la decisió de Comín -també el conseller Puig estaria meditant si conservar la seva acta de diputat- podria fer trontollar aquesta estratègia, si no és que algun altre diputat hi renunciés. De moment, hi ha 8 diputats independentistes que no tenen garantida la seva presència per votar en el debat d’investidura: Junqueras, Sànchez i Forn, empresonats, i els quatre consellers a l’exili més el president Puigdemont. 

 

ERC també ha presentat la credencial de diputat del vicepresident Junqueras, que es troba a la presó d’Estremera. Per contra, ERC encara no ha presentat la credencial de cap altre diputat, però sí el document de cessió de dades, un dels quatre documents que es requereixen per recollir l’acta de diputat. També cal una delcaració de béns i activitats, i un certificat en què es jura o es promet la Constitució i l’Estatut. Pel que fa a la consellera Meritxell Serret, que es troba a l’exili, no ha presentat credencial de diputada encara, a diferència del seu company de Govern i de partit, Antoni Comín. Per altra banda, tal i com ha avançat l’ACN, el conseller Mundó, diputat d’ERC, ha renunciat per motius personals a la seva acta de diputat. 

Pel que fa a la resta de grups, la CUP ja ha presentat les quatre credencials de diputat, mentre que el PP encara no n’ha registrat cap. També el PSC ha presentat les seves 17 credencials, Cs n’ha registrat 15 de 36 i Catalunya en Comú Podem 2 de les 8. El termini per presentar credencials finalitza el mateix dia 17 de gener a primera hora del matí, just abans que comenci la sessió constitutiva de la XII legislatura. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa