El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell per la República insta el Govern a protegir la immersió

El Consell per la República ha instat aquest dimarts el Govern de la Generalitat “a liderar institucionalment una resposta executiva i de caràcter urgent” contra els atacs que està rebent la immersió lingüística en els darrers dies. En una carta, la plataforma ha lamentat que “l’espanyolisme més agressiu” estigui promovent la “minorització de la llengua catalana i la segregació de la nostra comunitat internacional“. La missiva arriba enmig de la polèmica de Canet de Mar i el 25% de les classes en castellà.

En el text, el Consell per la República expressa la seva preocupació pel “progressiu deteriorament de la situació lingüística al nostre país en un context de diagnòstic crític”, i assegura que aquest “nou setge” que pateix la llengua catalana per part de l’Estat espanyol tindrà “una resposta contundent” per part de l’organisme.

Així doncs, el Consell per la República ha enviat una carta al Govern per demanar que faci efectiva “la Llei d’educació que fixa el règim lingüístic derivat de l’Estatut”. Per altra banda, l’ens independentista ha assegurat que ha elaborat un informe jurídic amb “possibles accions legals que les persones que vegin vulnerats els seus drets lingüístics podran emprendre, en especial la comunitat educativa”.

Segons apunten a la missiva, les accions del Consell per la República “volen permetre establir mecanismes fora de l’autonomia per blindar un sistema educatiu d’èxit”, com és, segons apunten en aquest comunicat, “la immersió lingüística i la protecció del català com a llengua vehicular i pilar fonamental del país”. Finalment, el Consell per la República anuncia que s’ha donat el tret de sortida a una “roda de reunions amb sindicats, juristes i agents educatius per traçar una estratègia de defensa jurídica i institucional”. En aquest sentit, ha emplaçat el Govern a començar una col·laboració institucional per tal d’unificar criteris i actuacions encarades a la defensa i protecció del català com a llengua vehicular d’ensenyament i oficial a Catalunya”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: si a desembre 14, 2021 | 11:54
  si desembre 14, 2021 | 11:54
  El govern de Catalunya de Vichy imposat per les eleccions convocades il·legalment per en Rajoy, no farà res més que xerrameca , fum i cobrar. Estan cagats de por pel seu sou. I encara menys coordinar una defensa i atac al estado repressor amb El Govern Legítim que vam votar els catalans. A Catalunya tenim un govern covard i venut.
  • Icona del comentari de: Realitat i no ficció a desembre 14, 2021 | 14:04
   Realitat i no ficció desembre 14, 2021 | 14:04
   No faci discursos propis d'un fanàtic. Es creu que el Govern no es preocupa per l'ensenyament del català? Creu que és normal utilitzar la llengua per fer política partidista, o per fer-se publicitat? Per cert sembla que vostè viu en un altre planeta, ja que les eleccions les va convocar el senyor Torra i no Rajoy. Són eleccions completament legítimes i Puigdemont les va perdre, cosa que encara no ha digerit.
   • Icona del comentari de: REALITAT I NO FICCIÓ a desembre 14, 2021 | 18:34
    REALITAT I NO FICCIÓ desembre 14, 2021 | 18:34
    Ficció és quan un poc honorable batxiller vol que votis sota les porres dels piolins i després suspen el resultat en segons i fuig deixant-ho tot enmerdat, i ara treballa contra el Govern independentista. O quan Miss Catalunya et diu feu-me confiança i et dona una costellada de 3 respostes. O quan un pallasso trenca amb la Corona un migdia i per la nit seu al costat del Preparao VI...
 2. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 14, 2021 | 12:18
  Gonzalo desembre 14, 2021 | 12:18
  Minorizacion de la lengua regional catalana....con un 75% , mínimo, de presencia en la mayoría de colegios de la comunidad autónoma regional catalana. Toma ya.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 14, 2021 | 19:06
   Gonzalo desembre 14, 2021 | 19:06
   Tocayo, tomo ya y kina upressio. Toma ya, tomo ya.
 3. Icona del comentari de: Si Fuigpelmón hagués defensat l'1-O que vam votar sota les porres dels piolins podria dir-ho... a desembre 14, 2021 | 18:42
  Si Fuigpelmón hagués defensat l'1-O que vam votar sota les porres dels piolins podria dir-ho... desembre 14, 2021 | 18:42
  Però ell va trigar setmanes a donar el resultat, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Poques lliçons pot donar un batxiller foll i gens preparat...
 4. Icona del comentari de: Consell per la republiqueta de 8 segons a desembre 14, 2021 | 19:37
  Consell per la republiqueta de 8 segons desembre 14, 2021 | 19:37
  Presidit pel batxiller foll d'Amer, conegut com Fuigpelmón

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa