El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell d’Europa critica les “condicions inacceptables” a les comissaries dels Mossos
  • CA

El Consell d’Europa ha publicat aquest dimarts un informe sobre l’estat de les presons i centres de detenció policial a Catalunya on critica les “condicions inacceptables” a les comissaries dels Mossos d’Esquadra com “la manca d’accés a la llum natural, una il·luminació artificial insuficient, la mala ventilació, l’accés inadequat a l’aigua potable o als productes d’higiene personal”.

Així ho explica el cap de la delegació que va fer la visita el 2018 a l’ACN, Mark Kelly, que lamenta “la manca de millores reals” en les comissaries, especialment a la de Les Corts. “Ha sigut molt decebedor”, ha remarcat. Per contra, l’organització celebra que les autoritats catalanes ara són més “proclius” a abolir la contenció mecànica a les presons

Pel que fa a les condicions de detenció a les comissaries, l’informe recull denúncies de maltractaments per part dels Mossos d’Esquadra en el moment de la detenció que consistien en “cops de puny i puntades de peu al cap i al cos“. També van detectar cops de porra a detinguts mentre estaven sotmesos a un mètode de contenció “no autoritzat” conegut com a “bocadillo“, que consisteix a mantenir la persona subjecta dels turmells entre dos matalassos de plàstic units entre si amb tirants de velcro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa