El Congrés aprova la pròrroga de l’escut social fins al febrer

El Congrés ha avalat aquest dijous la pròrroga de l’escut social fins al 28 de febrer. El decret del govern espanyol inclou de nou l’allargament de la suspensió dels desnonaments, la moratòria de lloguers i la garantia de subministraments. PSOE i Unides Podem han sumat el suport de grups independentistes com ERC, PDeCAT o EH Bildu així com del principal partit de l’oposició, el PP. Per tant, la pròrroga fins el 28 de febrer ha obtingut 285 vots a favor. Onze diputats hi han votat en contra, els de Ciutadans, i 52 s’han abstingut, els del partit d’extrema dreta Vox.

El Consell de Ministres va aprovar a finals d’octubre el decret que prorroga les mesures excepcionals que es van posar en marxa per la crisi del coronavirus i que expiraven el 31 d’octubre i que ara ha avalat la majoria de la cambra baixa. “L’arribada de la tardor ha portat bones notícies, ja estem en recuperació, que serà sòlida i potent”, ha dit el ministre de Presidència, Félix Bolaños. El ministre, però, ha dit que “tanmateix es necessita un temps addicional perquè les bones perspectives macroeconòmiques arribin a totes les famílies, pimes i autònoms”. “Per això hem decidit prorrogar l’escut social compassant-lo amb l’altre gran instrument de protecció social com són els ERTO“. Aquest mecanisme també s’ha estès fins a finals de febrer, ha explicat.

Bolaños ha assegurat que el govern espanyol “ha estat a l’altura i ho seguirà estant” i té com a principal objectiu protegir l’Estat del Benestar i millorar les condicions de vida de la ciutadania.

ERC ha votat favorablement, però la formació ha dit que és crítica perquè es tracta de “mesures de protecció curtterministes” i “són insuficients”. La diputada republicana Norma Pujol ha defensat que cal “més valentia legislant” i prendre “mesures ambicioses” i “estructurals”. “Per poc que sigui serà millor que res, però no es confonguin que siguin millors que res no significa que siguin suficients”, ha dit.

Nou comentari