‘El Confidencial’ acusa Marlaska d’una purga pel cas dels CDR

El mitjà diu que el ministre va tallar el cap de l'ex-director de la Guàrdia Civil per no filtrar informació sobre la detenció de nou independentistes

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va cessar l’ex-director de la Guàrdia Civil Félix Azón per no filtrar-li l’operació dels CDR, segons informa El Confidencial. Marlaska va fulminar l’anterior responsable del cos per no anticipar-li el contingut de la investigació sobre els nou membres de l’organització independentista acusats de fabricar explosius, diu el mitjà digital. Azón va ser rellevat el gener passat.

L’operatiu contra els CDR va tenir lloc dilluns 23 de setembre del 2019. En aquell moment Pedro Sánchez ocupava el càrrec de president en funcions i es trobava a les portes d’una convocatòria electoral. Aquell dia estava a Nova York per participar a la Cimera del Clima. Durant la roda de premsa els periodistes li van preguntar per les detencions a Catalunya. La Guàrdia Civil havia desarticulat el grup a qui acusava de ser radicals disposats a atemptar.

Nou comentari