El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Concentració al Valle de los Caídos per demanar l’exhumació de Primo de Rivera
  • CA

 

Diverses associacions han convocat aquest dissabte una concentració davant del Valle de los Caídos amb la reivindicació no només el trasllat de les restes de Francisco Franco, “sinó també de Primo de Rivera”.  La concentració es durà a terme a les 11 hores, i ha estat promoguda pel Fòrum Social de la serra de Guadarrama, el Fòrum per la Memòria de la Comunitat de Madrid i la Comuna (associació de presos i represàlies de la dictadura franquista).

 

Els convocats demanaran “no només la transferència de les restes de Franco, sinó també els de Primo de Rivera”. A més, requeriran la desacralizació de la Basílica, la retirada de la creu i la conversió d’aquest espai en un Memorial antifeixista. A més, també demanaran al govern espanyol que “faciliti l’encausament” dels “botxins Franco” i “retiri” les medalles, condecoracions i altres privilegis. “Aquestes demandes no són nostàlgiques ni ressentides, sinó que la societat ja ha canviat, que aglutina diverses cultures. Mantenir en el passat ja no és el cas”, han indicat les mateixes fonts.

 

També reiteren que “no n’hi ha prou de fer fora Franco”. “També hem d’aconseguir fer fora Primo de Rivera, dessacralitzar la basílica, desmantellar la creu i convertir el complex en un monument antifeixista perquè no torni a succeir el que va passar”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa