El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns rebutgen un plebiscit el 14-F i aposten per “cooperar” amb l’independentisme
  • CA

La presidenta de Catalunya en Comú-Podem, Jéssica Albiach, demana als partits independentistes que afrontin les futures eleccions des de la “cooperació” entre administracions i no com un plebiscit i des de la “confrontació” amb l’Estat. “Ens preocupa que el Govern està en funcions, però que les crisis no estan en funcions”, ha dit, demanant que els partits treballin plegats per “no perdre el teixit industrial imprescindible pel país”. Albiach ho ha dit durant la concentració sindical que UGT i CCOO han convocat a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) on més de mig miler de persones han reclamat un nou pla de reindustrialització en un territori molt afectat pels anuncis de tancaments d’empreses com Sant-Gobain i Robert Bosch.

Durant una atenció als mitjans, Albiach ha lamentat la situació en què es troba la Generalitat davant la crisi econòmica i social de la covid-19. “Ens preguntem amb quina credibilitat el president en funcions, Pere Aragonès, seurà davant d’una multinacional per dir que no marxin”, ha dit.

També s’ha solidaritzat amb els treballadors del Penedès que viuen amb incertesa l’anunci de tancaments d’empreses importants per al territori. I ha denunciat que les multinacionals “no volen tancar” sinó que en realitat volen marxar a altres països “on tenen costos de producció ambientals i socials molt inferiors”. I ha afegit que aquesta situació afecta també a les famílies que depenen directament d’aquests llocs de treball, com ara els 300 treballadors de Robert Bosch i als prop del centenar d’Alfisa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa