Els Comuns proposen recuperar la comissió bilateral Generalitat-Estat

Demanen a l’Estat que es retirin els recursos al Constitucional contra lleis que ha aprovat el Parlament
Elisenda Alamany, en un moment del debat de les esmenes
Elisenda Alamany, en un moment del debat de les esmenes | Jordi Borràs

“S’obre una oportunitat, una nova etapa de diàleg, i volem passar de les paraules als fets, tirant endavant els grans consensos de país que vam bastir des del Parlament”. Així s’ha expressat la portaveu de Catalunya En Comú Podem, Elisenda Alamany, que ha remarcat que “cal un relació bilateral que permeti avançar social i nacionalment, de tu a tu”. I com? Catalunya en Comú Podem ha presentat una proposta de resolució per recuperar la relació bilateral Generalitat-Estat a través de la comissió que ja existia i que està recollida a l'Estatut, i alhora, demanen a l’Estat que es retirin els recursos al TC contra  lleis que ha aprovat el Parlament, perquè és “una ingerència sense precedents a la sobirania del Parlament, més de 46 lleis en els darrers anys”. Els recursos presentats per l'Estat suposen la suspensió cautelar de la llei aprovada pel Parlament, "fent que la llei no pugui aplicar-se des del moment de l'admissió a tràmit", recorden els Comuns en la proposta de resolució. 


 

De fet, totes les comissions bilaterals que s'havien posat en marxa, o bé no s'han arribat a reunir mai o no ho han fet des del 2011. En aquest sentit, el diputat dels Comuns a Madrid Josep Vendrell ha demanat al nou executiu de Pedro Sánchez que posi en marxa aquestes comissions en el termini d'un mes, per tal que pugui començar a dur-se a terme "un diàleg real sobre les qüestions d'interès comú que plantegen les parts". 

Les propostes dels Comuns

 

En el text de la proposta de resolució, es proposa que el Parlament manifesti que "els recursos presentats pel govern de Mariano Rajoy al TC suposen una ingerència intolerable en la sobirania del Parlament", i que el Parlament constata "que la suspensió per part del TC de nombroses lleis aprovades per àmplia majoria, fins i tot per unanimitat, ha afectat de forma molt negativa el progrés social i econòmic de la ciutadania de Catalunya". 


 

També proposa que el Parlament reclami a la Generalitat i al govern espanyol que "iniciïn una nova etapa de relacions basada en el diàleg, el respecte institucional i el principi de bilateralitat per afrontar el conflicte polític". I finalment, també proposa instar el Govern de la Generalitat a "aplicar la normativa que es manté vigent d'aquelles lleis catalanes recorregudes al TC". 
Comentaris
pera
Comuns: s´ha d´anar a poc a poc, procurant deixar les coses acabades i enllestides; no esta bé fer una altra proposta quan encara heu d´acabar de decidir allò de la taula de diàleg; encara no ens heu dit si la taula serà de pi, de roure, de contraxapat, o de què.
Amb Espanya ni aigua aquests son la mateixa estafa que el PSC plena independencia de la seva p Espanya ja
Sisco
Vosaltres continueu parlant sempre de Autonomia, això es fulla passada, recordeu varem fer un referèndum i el varem guanyar tan sols falta fer efectiva la República, per tan si no aneu per aquest camí, continuaré dient-vos com sempre "TRAÏDORS"

envia el comentari