Els Comuns lloen el fi de la “desconnexió” entre governs

CatECP insta Torra a recórrer a la taula de partits abans de la bilateral

La portaveu de CatECP al Parlament, Susanna Segovia, ha celebrat que hagi acabat la “desconnexió” entre governs amb la trobada d’aquest dijous entre Pedro Sánchez i Quim Torra. En una roda de premsa al Parlament, Segovia ha assegurat que amb la reunió s’ha obert una nova etapa que cal aprofitar i que es produeix quan fa mesos “només els comuns demanaven aquest desbloqueig”. D’altra banda, Segovia ha demanat al president del Govern que no se segueixi “equivocant” i recorri a la taula de diàleg abans de la trobada bilateral per a recollir les demandes de Catalunya per a Sánchez i no a la taula de partits i entitats independentistes, com ha anunciat: “Tindrà més força si va amb un plantejament més plural i ampli de la societat”, ha recomanat.

“Tothom veu que obrim una nova etapa excepte Torra”, ha considerat la portaveu de CatECP, que creu que ara “toca decidir-se” entre una Catalunya “progressista que lideri el canvi a l’Estat espanyol” o una “a l’ombra de JxCat i ancorada en el bloqueig”.

D’altra banda, Segovia ha emplaçat el PSC-Units a “escoltar Sánchez” després que hagi mencionat que Catalunya necessita uns pressupostos, com també calen en àmbit estatal, i els ha recomanat que es posin a treballar pels comptes deixant interessos partidistes.

En un tuit, la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, també ha lloat que s’hagi “començat a trencar la incomunicació entre governs”. “Un primer pas per avançar és el reconeixement entre les parts i el conflicte. Serà la gent a Catalunya qui decidirà aviat com de lluny va l’agenda catalana”, ha escrit.

Nou comentari