Els Comuns lamenten que se celebri un altre “ple burocràtic”

El 25 d’abril se celebrarà un ple del Parlament, però no hi haurà debat d’investidura
Elisenda Alamany, en un moment del debat de les esmenes
Elisenda Alamany, en un moment del debat de les esmenes | Jordi Borràs

Els Comuns han insistit que Catalunya necessita "un Govern efectiu" amb caràcter urgent, i creuen que aquesta urgència no passa precisament per celebrar "un ple burocràtic i no polític". Així ha definit la portaveu de Catalunya En Comú Podem, Elisenda Alamany, el ple que la Mesa ha acordat celebrar el proper dimecres 25 d'abril, que no serà un ple d'investidura, sinó un ple per tramitar iniciatives que no tenen res a veure amb la formació d'un executiu. "Cal que s'escolti el 80% de la societat que està a favor d'un canvi a Catalunya", ha dit Alamany, reclamant als independentistes que facin via i formin Govern, i si no se'n surten, que deixin pas a un govern d'independents, tal i com proposen els Comuns des de fa setmanes. 


 

Els Comuns parlen de "ple burocràtic" perquè la sessió del dia 25 servirà per aprovar la convalidació de dos decrets del Govern que JxCAT, ERC i la CUP van retirar de l'ordre del dia en el darrer ple perquè no hi havia els consellers legítims, però ara han entrat a l'ordre perquè el 26 d'abril finalitza el ternini per poder pagar als funcionaris el 20% de la paga extra del 2012. Però els Comuns apressen l'independentisme a formar Govern perquè "ens cal un Govern que ens permeti resistir millor l’ofensiva del 155, recuperar les institucions i l'autogovern". 

Sobre la visita del president del Parlamemt, Roger Torrent, a Ginebra aquest dimecres i dijous per trobar-se amb representants de l'ONU i dels partits polítics suïssos per denunciar la vulneració de drets fonamentals, Alamany ha explicat que "no seré jo qui determini l’agenda del president, però sí que l’objectiu ha de ser recuperar les institucions i retirar el 155". Però deixa clar que "totes les accions que siguin per garantir drets polítics de diputats tenen el nostre suport, però fa massa temps que allarguem aquesta agenda". 

Comentaris
Pere
Les coses es fan amb calma i no amb preses, sra. Alamany!
PP per a mi, PP per a tu
Els Comuns sí que sou lamentables. Un advertiment: si nosaltres hem de menjar PP, no som els únics que el menjarem. Que Castella us vagi de gust.
Edgar D.
Si teniu queixes parla amb l'emperador Llarena (també conegut com: "l'encara puc ser pitjor").
JordiP
Mira, monina: si teniu alguna proposta, expliqueu-la clarament i directa. Deixeu-vos d'anfibolitats i anem per feina. Si teniu algo en contra de Puigdemont (sembla que acabarem votant-lo) dieu-lo. Si sabeu d'altri que podrien ser candidats, doneu la llista. Però no: vosaltres sou "l'enanito cascarrabias", sempre emprenyats i cul a la paret. Ni mengeu ni deixeu menjar. Així no feu país, tontets.

envia el comentari