El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns exigeixen a Torra que no allunyi les eleccions
  • CA

La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que “compleixi la paraula” i no allunyi les eleccions després que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, digués aquest cap de setmana que si Torra finalment no és inhabilitat pel Suprem no caldria anar forçosament als comicis. “Va dir ‘pressupostos i eleccions’ i ara que s’està aplanant la corba necessitem que compleixi la paraula; si es dona la paraula s’ha de complir”, ha avisat Albiach en roda de premsa telemàtica. D’altra banda, la líder dels comuns ha defensat la gestió del govern espanyol del fons de 16.000 MEUR per a la reconstrucció de les comunitats i ha dit que és “el major desemborsament en transferències directes al territori”.

Tot i això, ha recriminat a Torra que “cada setmana incrementi les seves demandes”, perquè tal i com ha recordat la petició del Govern català primer va ser de 4.000 MEUR, després de 5.000 MEUR i 6.000 MEUR i ara és de 15.000 MEUR. “El president exigeix molt però gestiona molt poc”, ha criticat. Albiach, a més, ha explicat que els canvis de criteri en la distribució dels fons permetran que es destini 2.000 MEUR a educació, que ha recordat que viu “amb incertesa” l’inici de curs al setembre.

D’altra banda, i també en relació amb els equilibris del govern espanyol al Congrés, Albiach ha reiterat que Ciutadans no són el seu soci preferent sinó que és la majoria progressista que va facilitar la investidura, però ha remarcat que ells no són “sectaris” i que si la formació taronja dóna suport a mesures com l’Ingrés Mínim Vital no s’hi oposaran. En relació als ERTO, la líder de CatECP ha valorat que caldria fer “un treball quirúrgic” per avaluar cada sector i analitzar si cal allargar-los o si ja s’ha recuperat la certa normalitat. En aquest sentit, ha rebutjat un “allargament generalitzat” per a tots els sectors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa