Els comuns diuen “d’aturar” la taula de diàleg si el Govern “no hi creu suficient”

Albiach proposa un pacte nacional per a la salut pública "davant la Catalunya dividida de Torra"

La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha assegurat que els comuns aposten per reunir la taula de diàleg i resoldre el conflicte “com més aviat millor“, tant si hi ha campanya electoral com si no. En roda de premsa, Albiach ha respost així les declaracions del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que en una entrevista a ‘El Periódico’ va dir que la negociació no es podia reprendre fins després de les eleccions. “Si qui és al capdavant del Govern no creu suficient en el diàleg ha de quedar aturada, però nosaltres som partidaris de reunir-la permanent i periòdicament independentment de la resta de circumstàncies“, ha dit.

D’altra banda, Albiach ha denunciat la situació del personal d’atenció primària, que assegura que estan “desbordats”, a les portes d’una vaga convocada per la setmana vinent. La líder dels comuns ha dit que es tracta de la “vaga de la desesperació” i ha criticat que hi faltin recursos i treballadors. En aquest sentit, ha reclamat un pacte nacional per a la salut pública que “blindi” els serveis públics i “garanteixi la salut i la vida”.

“Davant la Catalunya dividida de [Quim] Torra, volem un pacte nacional per a la salut pública”, ha dit. Albiach ha respost així a les declaracions del president de la Generalitat inhabilitat, que en una entrevista aquest diumenge a TV3 va carregar contra els pactes dels partits independentistes amb el PSC a escala local.

Albiach, que ha admès que els recursos “són finits”, ha apuntat que es poden establir prioritats a nivell pressupostari. En aquest sentit, ha demanat als partits catalans que donin suport i negociïn els pressupostos generals de l’Estat, que ha assegurat que seran “expansius, progressistes i encaminats a blindar els serveis públics”, per poder reforçar el sistema de salut pública.

Nou comentari