Els comuns demanen a ERC que seguin a negociar els pressupostos a l’Estat

Joan Mena avisa que ECP no s'apartarà ni "incomplirà" els acords del govern de coalició

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha insistit a ERC que cal que seguin a negociar els pressupostos generals de l’Estat i “es deixin de batalles amb JxCat”. “Ara més que mai l’amor a Catalunya s’haurà de demostrar en el pols per uns pressupostos generals que no deixin ningú enrere“, ha argumentat Mena, que ha estès la mà als republicans per blindar les mesures progressistes. El portaveu, a més, ha advertit que En Comú Podem no s’apartarà dels acords recollits en el pacte del govern de coalició i ha avisat que “ningú compti” amb ells per “incomplir-los”.

Tot i això, Mena ha demanat reforçar les aliances d’esquerres perquè, tal i com ha recordat, per la correlació de forces al Congrés ells “sols” no arribaran “tan lluny com el moment històric demana”. Per això ha apel·lat a ERC per defensar mesures progressistes a l’Estat que ajudin en la sortida de la crisi a Catalunya, que ha apuntat que és una de les comunitats més afectades pel coronavirus, i ha fet una crida a les formacions catalanes d’esquerres a “anar tots a una i fer valdre el seu pes al Congrés”.

D’altra banda, Mena ha insistit que les polítiques de Ciutadans “són incompatibles” amb el seu programa de govern, encara que ha admès que la formació taronja “ha rectificat en favor dels consensos socials”, com en l’ingrés mínim vital.

Nou comentari