Els comuns demanen la compareixença d’Elena pel cessament de Trapero

En Comú Podem ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, perquè doni explicacions sobre la destitució del major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, aquest dilluns. Segons el portaveu dels comuns, David Cid, el cessament “respon a la incomoditat d’ERC i Junts” amb el fins ara màxim comandament del cos policial i no pas a una necessitat organitzativa. En aquest sentit, Cid ha assegurat que hi ha una “excessiva politització per part de la Generalitat sobre com s’han de gestionar els Mossos d’Esquadra” i ha lamentat que des de fa cinc anys el màxim responsable del cos “comença l’any, però no l’acaba”.

El portaveu dels Comuns ha destacat que Trapero és un servidor públic “independent” i li ha agraït la feina feta. Cid ha posat de relleu que el major ha viscut “situacions molt complexes” com els atemptats a la Rambla o l’1-O que, creu, “va afrontar de l’única manera que podia”.

El nou cap és el comissari Josep Maria Estela, i per sota té una cúpula amb dos noms destacats: Eduard Sallent i Rosa Bosch. Una decisió sospesada des que va agafar la complicada cartera d’Interior. S’integren també a la cúpula els comissaris Xavier Porcuna i David Boneta.

De fet, aquests darrers dies Elena ha mantingut intenses trobades amb la comissària Cristina Manresa, que ja va formar part de la prefectura amb Eduard Sallent com a cap i que actualment dirigeix la Regió Policial de la Catalunya Central. El conseller té previst fer un relleu per tal d’indicar la “feminització” del cos. També havia mantingut contactes amb el comissari Josep Maria Estela, cap de la regió del camp de Tarragona, i amb el mateix Eduard Sallent, l’excap del cos que ara és el màxim comandament a la difícil regió metropolitana sud.

Comentaris

    Llobregat Desembre 22, 2021 | 17:34
    El precio de la luz está por las nubes y esos tal autonomenados "comuns" se preocupan por destitución de un policía. Comun's Izquierdas españolistas borbonicosfranquistas.
    Stock Desembre 22, 2021 | 17:57
    A veure si surt Subirats Cid Colau Albiach a explicar la ingecció milionària a los militares i borbones cuando la gente pasando las penurias pagando el feston.

Nou comentari