Els Comuns veuen “les bases necessàries” per aprovar els pressupostos

La formació En Comú Podem creu que el preacord de pressupostos permetrà aprovar els comptes abans que acabi l’any per tal “d’obrir una nova etapa a Catalunya”. En un acte celebrat aquest dissabte a Nou Barris, el portaveu del partit al Parlament, David Cid, ha assegurat que “hi ha les bases necessàries” perquè l’aprovació tiri endavant, però també ha insistit que encara queden “alguns compromisos pendents”, com per exemple la introducció d’un dentista i un psicòleg públics o la millora de la renda garantida. Pel que fa al certificat Covid –el Govern ha hagut de suspendre temporalment l’obligació d’ensenyar-lo a la restauració per problemes a la web-, Cid ha demanat que l’executiu “doni certeses al més aviat possible” per poder controlar la pandèmia al país.

A banda, diversos càrrecs de Junts al Govern i una desena d’alcaldes i alcaldesses, consultats per l’Agència Catalana de Notícies, defensen l‘acord de Pere Aragonès amb els Comuns pels comptes de la Generalitat. També membres de la direcció del partit destaquen la importància d’haver tirat endavant els pressupostos i afirmen que així es van posicionar en la reunió de dilluns. Asseguren que l’entesa del president amb En Comú Podem tenia punts criticables i que la prioritat era la CUP, però que calia “salvar com fos” els comptes. D’altra banda, Junts no considera “oportú” reunir-se ara amb Aragonès -tot i afirmar dimarts que ja havia demanat la trobada-. La portaveu de Junts, Elsa Artadi, va advertir dilluns que la reunió era “urgent”.

Tot i que assenyalen que haurien preferit mantenir la majoria del 52% independentista i tramitar els pressupostos amb la CUP, recorden que els comptes vigents (2020) ja es van tirar endavant amb el grup de Jéssica Albiach. “Calia tramitar-los com fos, i si era amb els comuns, doncs amb ells, però els pressupostos s’han d’aprovar”, asseguren.

Comentaris

    Tela quina farsa Novembre 27, 2021 | 16:02
    Es deu referir a que els pressupostos preveuen medalles a torturadoris, a la poli feixista, i sobretot, preveuen els diners que s'emporten els partits per obeir al borbó i els qui en pengen.

Nou comentari