El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns acusen el Govern d’estar “desbordat” per la pandèmia i a la mercè de JxCat
  • CA

El portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha acusat el Govern d’estar “desbordat” per la pandèmia de covid-19, “aturat” políticament i amb JxCat marcant-li l’agenda “especialment en els projectes econòmics”. Ho ha dit en una roda de premsa en relació amb el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, l’aposta del Govern per uns Jocs Olímpics d’Hivern als Pirineus i el complex recreatiu de Vila-seca i Salou, que veu com a apostes del partit de Carles Puigdemont. “Creiem que no hi ha horitzó ni projecte de país i que està més instal·lat en la dinàmica de qui dia passa any empeny”, ha afegit sobre el Govern, al qual també veu sobrepassat pel coronavirus. És per això que ha afirmat que “no és el Govern que Catalunya necessita”.

Tot i aquest diagnòstic, els comuns creuen que la tardor pot servir per “redreçar el rumb” polític a partir de dues “oportunitats”: la taula de diàleg amb el govern espanyol i els pressupostos del 2022. Pel que fa als comptes de la Generalitat, Cid ha explicat que no hi hagut més contactes després de les primeres trobades amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i que veu “difícil” donar-hi suport per “l’aposta de la recuperació basada en l’ampliació de l’aeroport, els Jocs Olímpics d’Hivern i el Hard Rock”. “Ens anem allunyant cada cop més”, ha advertit, i ha reclamat “un canvi de rumb” al Govern.


“Ens fa la sensació que ERC fa malabars” per satisfer JxCat, ha assenyalat el portaveu dels comuns, que ha emplaçat els republicans a “treballar conjuntament” per una alternativa a la proposta d’Aena per ampliar el Prat, que veu “antiga i insostenible mediambientalment”. “No hauria de veure la llum en un context d’emergència climàtica”, ha reblat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau y su party a agost 31, 2021 | 17:21
    Colau y su party agost 31, 2021 | 17:21
    Que deixin de fer el ridícul, si us plau: que mirin d'ajudar o que callin la p... boca, pesats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa