El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Comitè Olímpic Espanyol no es mulla en la polèmica catalanoaragonesa
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest dilluns amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco. Primerament, Blanco s’ha reunit amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà i després ha estat parlant amb Aragonès durant una mitja hora, tal com ha informat l’ACN en un comunicat. Aragonès ha qualificat de “positiva” la trobada i ha reconegut que ha servit per parlar de la candidatura Barcelona-Pirineus pels Jocs d’Hivern 2030. Tot i això, no s’ha comentat la polèmica amb el president de l’Aragó, Javier Lambán, que divendres va plantar Aragonès.

Aquesta trobada ha estat després que el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Pere Miró hagués assegurat aquest dilluna al matí que l’organització “no posa condicionants de cap mena” per poder presentar candidatures als Jocs Olímpics i que en cap cas exigeix que hi hagi una candidatura conjunta entre Catalunya i l’Aragó. “El més important és que hi hagi un projecte de futur darrere“, afegia Miró.

Tot i això, el president de la Generalitat també ha comentat que la posició catalana segueix sent trballar per una candidatura “sostenible” i sempre mantenint el consens i el suport de la ciutadania, sobretot dels pobles dels Pirineus, que serien els més afectats per aquesta candidatura Olímpica. Tal com han explicat en el comunicat la reunió ha servit per comentar l’estat dels treballs tècnics, però en cap cas s’ha comentat la polèmica amb el president d’Aragó, Javier Lambán o la possibilitat de ser una candidatura compartida.

Fa uns dies, la Generalitat assumia que Aragó “podria col·laborar” en la candidatura, però que seguiria liderada per Catalunya. A més, el Govern també lamentava les declaracions del president de la comunitat autònoma que deixava clar el poc suport que donava al territori i a les polítiques independentistes. A part, aquesta candidatura també està molt marcada per l’impacte en el medi ambient, és a dir als Pirineus. És per això que la Generalitat ha volgut mantenir la voluntat de convertir aquests Jocs Olímpics d’Hivern en un esdeveniment sostenible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 01, 2022 | 08:56
    ciutadà febrer 01, 2022 | 08:56
    Els deixen que es vagin barallant i elsJJ.OO aniràn a Navacerrada. Jugada perfecta.
  2. Icona del comentari de: JordiP a febrer 01, 2022 | 09:32
    JordiP febrer 01, 2022 | 09:32
    Em sembla que la major part de la gent que opina, sugereix, increpa, empeny, escridassa i acusa no s'han llegit la Carta Olímpica, al menys els paràgrafs on detalla la formació i estructuració de les candidatures.
  3. Icona del comentari de: JordiP a febrer 01, 2022 | 09:38
    JordiP febrer 01, 2022 | 09:38
    A més, de polèmica no n'hi ha cap. El que hi ha és un ignorant acomplexat amb ànim de molestar (o d'esgarrapar un troç) que no para de molestar per tal de pinxar i tallar en els possibles JJOO Barcelona-Pirineus. Compte, que a l'Aragon ja els hi han denegat quatre cops, si no m'erro! I el molt soca, en comptes de aportar instal·lacions, pistes i bona voluntat, prefereix l'empenta, els mal modals, l'agre discussió, etc. Igual, igual que les peces de La Franja: en lloc de proposar un museu comunal Lleida-Osca albergant aquelles peces i alguna altre es va parapetar darrere el 155 i la Polocia "nasionà" per a efectuarl el robatori amparat pels jutges. Collo.nut. Bon vehí.
  4. Icona del comentari de: Jordi a febrer 01, 2022 | 10:29
    Jordi febrer 01, 2022 | 10:29
    Quina polèmica catalanoaragonesa ? La polèmica és perquè la Cerdanya sencera i les comarques del Conflent i el Capcir, no "entren" dins de les hipotètiques olimpíades d'hivern de "Barcelona"... No cal cercar enemics exteriors, hi ha molts de catalans que ignoren, i altres que amaguen, una part de Catalunya, amb "l'excusa" que no és "espanyola". Això no és gens seriós, de veritat hi ha tants de catalans que volen la independència si desconeixen el seu propi país ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa