El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El comitè d’ètica de la Generalitat exculpa Alfred Bosch
  • CA

L’exconseller d’Afers Exteriors Alfred Bosch i l’ex secretària general del departament, Mercè Salvat, no haurien de ser sancionats per l’afer d’asssetjament sexual que implicava el que va ser cap de gabinet, Carles Garcias. És la conclusió a la qual ha arribat el Comitè Assessor d’Etica Pública de la Generalitat, que ha emès el segon informe sobre el cas, a les conclusions del qual ha tingut accés aquest diari.

Segons aquest informe, queda constatat que no es va activar el protocol per aquest tipus de casos al departament, però “no es pot inferir de l’anàlisi del propi protocol i dels fets abans exposats el deure del senyor Alfred Bosch, exconseller d’EXI, ni de la senyora Mercè Salvat, exsecretaria general d’EXI, d’haver d’activar el protocol”. El text tambe afegeix que “no consta, d’acord amb la documentació disponible, que ni l’exconseller, ni l’exsecretaria general del Departament d’EXI tinguessin coneixement de conductes concretes que puguessin ser constitutives d’assetjament sexual del cap de gabinet”.

Ara, el Govern, que és qui ha de decidir si s’obre expedient sancionador a Bosch o no, té sobre la taula aquest informe i un d’anterior, de Funció Pública –que depèn del conseller Jordi Puigneró–, que sí que considera que s’hauria d’incoar l’expedient. A més, en l’informe del comitè d’ètica hi ha un vot particular, el de la secretària d’Administració Pública, Anabel Marcos, que és de JxCat, que sí que és favorable a l’obertura de l’expedient. Davant d’aquestes contradiccions, el vicepresident del Govern amb funcions del president, Pere Aragonès, ha decidit eliminar aquest punt de l’ordre del dia d’avui i demanar un tercer informe, segons indica el diari Ara

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa