Comissions Obreres tanca files amb Aragonès

Pacheco renya JxCat per la seva actuació a la taula de diàleg

El secretari general de Comissions Obreres (CC.OO.) de Catalunya, Javier Pacheco, ha qualificat de despropòsit el “pols” que, segons ell, Junts per Catalunya ha practicat contra el Govern de Pere Aragonès per la polèmica sobre la proposta de noms a la taula de diàleg. En una entrevista al Cafè d’Idees de Ràdio 4 i La 2, ha manifestat que li agradaria que JxCat canviï d’actitud, alhora que ha aplaudit la “bona reacció” del president de la Generalitat.

Pacheco considera que Aragonès va fer bé de plantar-se i apartar JxCat de la taula de diàleg després que la formació de Carles Puigdemont presentés una proposta de noms per a la mesa de negociació que no complia amb els requisits del president de la Generalitat. Segons Pachecho, hi ha un recorregut a fer en aquesta taula de diàleg, i ha assegurat que cal ser intel·ligent en la calendarització d’aquest procés de negociació.

La taula de diàleg ha estat aquesta setmana el motiu que va fer esclatar una crisi de Govern. Junts per Catalunya va proposar per a la taula de diàleg el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, el secretari general del partit, Jordi Sànchez, el vicepresident de JxCat, Jordi Turull, i la portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras. Aquesta proposta no va convèncer Pere Aragonès, perquè només Jordi Puigneró és membre del Govern, i no els altres tres.

Per aquest motiu, JxCat va ser expulsada de la taula de diàleg a no ser que presentessin una nova proposta de noms que sí que formin part de l’Executiu català. La posició del partit de Carles Puigdemont no va canviar, i Jordi Sànchez ha insistit aquest divendres que Junts per Catalunya tornarà a fer la mateixa proposta de noms quan s’apropi la nova trobada de la taula de diàleg entre la Moncloa i la Generalitat.

Comentaris

  jo 17/09/2021 1:43 pm
  M.H.P. Aragonès, vaig i amb compte amb qui es juga els cales, CCOO ven a ser un company de viatge desastrós, inepte i, vividor. Li diu un que no el va votar.
  Baldiret 17/09/2021 4:26 pm
  Comissions i Comunam ja està tot dit. Espanyolisme vergonyant
  Amb un avalador així ja està tot dit 17/09/2021 6:03 pm
  Trobo que fan l'un per l'altre.
  ton c. 17/09/2021 6:16 pm
  quan un veu aquestes aliançes, només pot fer que començar a tremolar, per saber qui és més....
  Ricard 17/09/2021 9:09 pm
  CCOO es passa al joc de partits. Pobres afiliats, que no sabran si són en un sindicat o en un simple lobby al servei dels poders fàctics.

Nou comentari