Comencen les primàries dels comuns per elegir el seu candidat a les europees

Tres candidatures es disputen la victòria i el guanyador s'integrarà en la llista de Podem
Ernest Urtasun
Ernest Urtasun | Cristóbal Castro

Els comuns (CatComú) començaran aquest divendres a les 10 hores les primàries per elegir el seu candidat a les eleccions europees del maig, les primeres a les quals concorre el partit, que es va constituir a l'abril del 2017.

 

Els afiliats que es registrin podran votar fins dilluns vinent a les 22 hores i hi ha tres candidatures: la d'Ernest Urtasun, (amb la proposta 'Europa en Comú'), Míriam Brunet ('Europa aquí i ara') i Joana Bregolat ('Desbordem en Comú').

 

Urtasun té una dilatada experiència al Parlament Europeu, primer com a assessor del llavors eurodiputat Raül Romeva i després, entre el 2014 i l'actualitat, pròpiament com a parlamentari d'ICV a l'Eurocambra.

 

Míriam Brunet és funcionària de carrera a l'administració local i coordinadora i secretària del Comú de Blanes, i Joana Bregolat és estudiant de Ciències Polítiques i de l'Administració i membre del Consell Nacional del partit.

 

Els tres candidats confrontaran les seves propostes en un debat aquest dissabte a les 12 hores a la seu de CatComú a Barcelona.

 

El guanyador de les primàries dels comuns —partit que lidera l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau— s'integrarà en la candidatura d'Units Podem Canviar Europa a nivell estatal, que encapçalarà el diputat del Congrés Pablo Bustinduy.

 

En aquesta candidatura a nivell estatal hi haurà amb tota probabilitat un altre membre dels comuns en un lloc destacat, el primer tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello (BComú), que va anunciar recentment la seva intenció de ser eurodiputat.

 

No obstant això, Pisarello no presenta la seva candidatura a les primàries de CatComú, sinó de Barcelona en Comú (BComú), el partit a nivell municipal, que té unes primàries pròpies i els resultats definitius de les quals es donaran a conèixer el proper 24 de gener.

 

Així, la llista d'Units Podem tindrà dos membres dels comuns en llocs destacats: el del guanyador de les primàries de CatComú i el del guanyador de les primàries de BComú, assenyalen les fonts del partit.

 

Les mateixes fonts afegeixen que la presència de Pisarello no serà tant en representació dels comuns —partit d'àmbit català— com en representació "dels ajuntaments del canvi" que van presentar les eleccions municipals del 2015.Comentaris
Antoni Ferret
Ja sabia que, a partir d'avui, havia de votar, sempre que el sistema em funcioni, i no surtin aquelles coses de "les dades no són correctes", etc, que acostumen a sortir. // El company Urtasun, va ser l'única persona que va informar de lo que seria el Tractat de comerç amb el Japó, una autèntica bajanada, però ningú més en va dir, ni n'ha dir, res. Però, en canvi, quan li vaig demanar diverses dades sobre entitats internacionals, no es va dignar ni contestar-me, com ara s'acostuma a fer per
Antoni Ferret
Com em temia, perquè són coses que em passen molt sovint, he anat posant les dades, entre elles, com és natural, el correu electrònic, dues vegades. I al final, em diu que no es pot acceptar, perquè l'adreça de correu "no coincideix amb la confirmació". Jo m'ho miro i m'ho miro... i és exactament igual. Doncs TRES vegades fent la mateixa comèdia i TRES vegades dient que no coincideix amb la confirmació. Quins collons!!! Doncs deixem-ho córrer.

envia el comentari