El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comença la segona volta de les primàries de JxCat
  • CA

Comença la cursa de la segona volta de les primàries de JxCat. L’endemà que les bases hagin escollit Laura Borràs com a presidenciable a les eleccions del 14-F, els aspirants a entrar a les llistes presentaran les seves candidatures entre dilluns i dijous. La votació dels principals llocs de sortida de les demarcacions es farà el 12 i 13 de desembre. La incògnita encara és el paper del president del partit, Carles Puigdemont. De moment els consellers Damià Calvet, Meritxell Budó, Jordi Puigneró i Ramon Tremosa; la vicepresidenta del partit Elsa Artadi; Josep Rius; el diputat a Madrid Jaume-Alonso Cuevillas, i el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, s’apunten a la cursa per ser als llocs de sortida de les llistes per Barcelona.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra -també diputada al Parlament- es presentarà per Barcelona, com també ho farà la secretària general de la JNC, Judith Toronjo. Parlamentaris actuals com Aurora Madaula, Pep Riera o Francesc de Dalmases també s’hi presentaran, així com el regidor a Badalona David Torrents. S’hi podria sumar Ferran Mascarell. En canvi, no ho faran ni Toni Morral ni el vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa.

[r:1]

A Girona, la portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, ja ha fet el pas, a l’espera de si l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, també s’hi presenta. Altres parlamentaris com Ferran Roquer, Jordi Munell i Francesc Ten decidiran en les properes hores si hi concorren. A Tarragona, Albert Batet, Eusebi Campdepadrós i Teresa Pallarès es disputaran la primera posició, on també s’hi presentaran Mònica Sales, Irene Negre i Jordi Sendra.

A Lleida la diputada Imma Gallardo també s’ha decidit per fer el pas, en una demarcació on Josep Maria Forné i Xavier Quinquillà no repetiran. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, també podria fer el pas endavant, a l’espera que es decideixi Anna Geli. Tal com apunta l”Ara’, el conseller Ramon Tremosa podria encapçalar aquesta candidatura, que haurà de competir amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, portaveu i un dels homes forts del PDeCAT.

Puigdemont podria presentar-se a aquesta segona volta de les primàries per ser el número dos de Barcelona, o bé el cap de llista per Girona. Pren força, però, que en una tercera volta sigui la direcció qui el proposi directament com a número u per Barcelona -per davant de Borràs. Les bases validarien aquesta proposta de l’executiva. La pròpia Borràs ja ha remarcat que l’expresident del Govern tindrà el paper que ell vulgui tenir i que hi ha “unanimitat” al partit en aquesta línia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa