El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comença el periple cap al judici
  • CA

 

Dispositiu extraordinari dels Mossos d’Esquadra pel trasllat dels presos polítics cap a les presons espanyoles. Tot i diverses concentracions i talls de carretera, el protocol de sortida s’ha complert gairebé amb puntualitat britànica. El matí s’ha llevat complicat. Cap a 3.00 de la matinada diversos CDR han perpetrat accions per complicar el dispositiu del trasllat. Així, la carretera C-55 estat tallada durant pràcticament dues hores per barricades realitzades amb oli i material inflamable. Fins que els bombers no han netejat la zona, el trànsit rodat no ha pogut continuar. De fet, la premsa que anava amb cotxe no ha pogut accedir a la porta del centre penitenciari de Lledoners fins pràcticament 6.00 del matí.

 

Cap a 5.00 de la matinada, personal de la direcció del Departament de Justícia de la Generalitat ha arribat a la presó per acabar d’enllestir el dispositiu de trasllat. Pocs minuts després, a les 7.00, ha arribat el destacament de furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO), la unitat antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que havia d’escoltar les 3 furgonetes de trasllat dels presos polítics.

 

Mentrestant, els concentrats a la carretera s’han situat al punt on els Mossos la mantenien tallada, fet que ha produït alguns moments de tensió entre els manifestants i les forces de l’ordre públic. De fet, les unitats de la BRIMO destinades a escortar el trasllat dels presos han hagut de fer suport a les unitats destinades a controlar els accessos a la presó. 

 

Quan faltaven deu minuts per 7.00 del matí, la comitiva de trasllat ha sortit del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada davant la mirada d’un centenar de concentrats que ha aplaudit i cridat “llibertat presos polítics”. Sánchez, Cuixart i els consellers han estat traslladats en tres furgonetes de la Policia de la Generalitat que, normalment, són utilitzades pel transport dels interns, a diferència de la seva arribada, que es va produir en furgonetes ‘civils’ sense cap distintiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa