El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Col·lectius policials independentistes carreguen contra la “taula de diàleg”
  • CA

Diverses associacions policials de caire independentista han emès un comunicat on carreguen sense manies contra la “Taula de Diàleg” i reclamen un “pla guanyador” per a la independència. Un posicionament arran de la detenció del president Carles Puigdemont a l’Alguer dijous de la setmana passada. Així el col·lectiu de Mossos Guilleries, Agents Rurals per la República, Guàrdies Urbans per la República, Mossos per Democràcia, Mossos per la República Catalana, Miquelets del Port, l’ADIC d’Interior i Bloc Públic Independentista signen un document amb què “rebutgen rotundament els acords subscrits entre les forces polítiques independentistes on es dóna suport a aquesta aposta”. Així reclamen una “nova estratègia unitària capaç de culminar el procés d’independència”.

El comunicat de dues planes, titllen la “taula de diàleg” com un “engany deliberat a la ciutadania” i un “parany per aconseguir desmobilitzar i desactivar el moviment independentista”. En aquesta línia, els policies independentistes defineixen aquesta aposta com un “instrument inútil per a l’assoliment de la independència”. Així mateix la qualifiquen de “via falsa i enganyosa”. D’aquí que considerin que el “diàleg és inexistent” i només “busca netejar la imatge internacional de l’Estat” i “establitzar els governs”.

D’aquí que els vuit col·lectius de policies reclamin a les forces independentistes que “es desmarquin públicament” d’aquesta estratègia, i treballin “unitàriament per consensuar un pla guanyador”. És més, proposen deixar de banda i “sola” la força política que defensi la Taula.

Aquesta estratègia de confrontació defensada en el comunicat es constata amb què “entenen que hi hagi dirigents polítics que no vulguin posar en risc la seva llibertat i el seu patrimoni però no podem acceptar que es mantinguin en la primera línia política”. Per tant, exigeixen que deixin part a d’altres lideratges que estiguin disposats a no sucumbir a les pressions i amenaces de l’Estat espanyol i fer front i evidenciar al seva repressió”.

Part del comunicat dels Mossos independentistes/QS

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a setembre 29, 2021 | 17:20
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) setembre 29, 2021 | 17:20
    Clar i català !
  2. Icona del comentari de: Claro claro a setembre 29, 2021 | 19:56
    Claro claro setembre 29, 2021 | 19:56
    Zzzzzzzzzzzzz ???? Que morriña dais, parecéis el hamster en su rueda todo el día, Andapandansiaaa Andapandansiaaa! Y nada, no sirve de nada??? Venga valientes a las trincheras, ya está bien de tanto rollo! Ay no! Que pierdo mi puesto de funcionario!???
  3. Icona del comentari de: Lleida a setembre 30, 2021 | 06:33
    Lleida setembre 30, 2021 | 06:33
    Totalment d'acord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa