Col·lectius d’advocats acusen el Govern de vulnerar els drets dels presos polítics

Defensen que la legislació permet la concessió del tercer grau en temps de pandèmia, i es pregunten “de què té por” l’executiu

En un fil de piulades a Twitter, l’Associació d’Advocats d’Osona en Defensa dels Drets Fonamentals s’adreça a la consellera de Justícia, Ester Capella, per apuntar que la normativa estatal i la catalana permeten que la Generalitat concedeixi el tercer grau als presos polítics, que es troben en segon grau i surten a treballar en aplicació de l’article 100.2, però tornen a la presó en acabat i passen el cap de setmana tancats. “Ester Capella, mirant les Instruccions del departament, la 1/2007, la 3/2015, i en relació a les competències que “disposa” Catalunya de l’art.79 LOGP, i pel RD 3482/1983, i disposant del Decret 329/2006 on vostè i el departament de Salut tenen competència per emetre disposicions de classificació en tercer grau en situació de pandèmia, quina por tenen?”. Aquest col·lectiu d’advocats afirma que “en cap cas l’ordre INT/407/2020 ho impedeix. És més, la normativa internacional remet al retorn a la vida en llibertat amb les garanties. I recordem també les recomanacions del comitè de ministres de la UE del 2006”.  

 

 

El col·lectiu d’advocats també s’adreça al Govern per demanar-li un gest de valentia: “Un compromís polític no només és fa amb paraules, es demostra amb fets. Ells ho van fer com els exiliats. A què espera el present Govern?”, i va més enllà demanant explicacions a la consellera de Justíica i al president Torra: “Esteu infringint el principi d’igualtat, aplicant tracte discriminatori als presos polítics en plena pandèmia. És senzillament un escàndol majúscul que després de dos mesos i mig seguiu vulnerant els seus drets”.

 

Nou comentari