Colau portarà a votació el tramvia fins a Verdaguer

Sanz avisa Bosch que no s'imagina a ERC "votant el mateix que el PP" davant el projecte
La tinent d'alcalde Janet Sanz i l'encarregat de la direcció estratègica de la unió del tramvia, Pere Macias
La tinent d'alcalde Janet Sanz i l'encarregat de la direcció estratègica de la unió del tramvia, Pere Macias | Europa Press

El Govern d'Ada Colau portarà a votació una proposta de protocol de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) perquè el tramvia arribi de la plaça Glòries a Verdaguer, que estableix que el finançament serà públic, que l'administració augmentarà la seva participació en la gestió i que s'ajustarà la tarifa tècnica.

 

La tarifa tècnica -la contraprestació que paga la Generalitat a les concessionàries per la inversió realitzada- haurà de calcular-se en funció dels nous usuaris i a any vençut, ha assenyalat en roda de premsa la tinent d'alcalde Janet Sanz, que ha explicat que la proposta es dictaminarà en la comissió d'Urbanisme d'aquest dimecres i es votarà en el ple de la setmana vinent.

Així, pretenen garantir que "les millores de la rendibilitat per l'ampliació de la infraestructura recauen sobre el sector públic", segons Sanz, que ha destacat que l'Ajuntament i l'ATM manifesten en la proposta de protocol la seva voluntat d'implantar un sistema de gestió pública directa una vegada acabin les concessions privades, el 2032.

 

Terminis i resta de trams

 

Preguntada per si podrà veure's aquesta fase acabada en aquest mandat, ha explicat que, si s'aprova en el ple la setmana vinent, es podrà desenvolupar el protocol i el conveni de finançament, i acabar els projectes constructius ferroviaris i d'urbanització, per després portar-ho a licitació, de la qual dependrà la data de la posada en funcionament del tram.

Al costat de l'encarregat de la direcció estratègica de la unió del tramvia, Pere Macias, Sanz ha ressaltat que l'objectiu del Govern de Colau és connectar les dues xarxes de tramvia però que comencen per aquesta fase perquè és la que compta amb més consens, i ha dit preguntada per quan podrien executar-se les següents: "Pas a pas, tram a tram. L'objectiu és anar avançant".

 

Sanz ha ressaltat que la resta de tram fins a arribar a la plaça Francesc Macià haurà de seguir treballant-se, però que l'ampliació de la xarxa fins a Verdaguer ja és un avanç que permetrà guanyar connectivitat amb més línies de metro, en un tram que preveuen que guanyi prop d'un 30% de passatgers.Comentaris
TRAM ES PUJOL
La chorizada de tram.pdecat.colau es propio de la mafia calabresa. Puig.macias.colau Chorizos. Tram todos a la carcel ladrones
Pep
A nivell de mobilitat, eficiència i connectivitat els dos tramvies s'han d'unir. AIxò tothom ho sap però com que tenim uns polítics mediocres es tracta de marejar la perdiu tan com es pugui. Ara fins a Verdaguer, ara fins a Bailèn. És absolutament ridícul.
No. Macías xoriço.
kemet
Tramvia diagonal una trampa molt perillosa pels ciutadans. Tramvia maquina de ferro de 40 tons que pot aaribar a 60 tons si ba ben ple. Quan es posa en marxa no hi ha qui l'aturi, en converteix en una "TRITURADORA". FEM FORA EL TRANVIA DE LA DIAGONAL.¡¡¡¡
Fets consumats
El que vol la Colau és aplicar la política de fets consumats, una vegada el tramvia arribi a Verdaguer només podrà connectar-se per la Diagonal i així la destrossarà completament complicant terriblement el trànsit a la nostra ciutat. El millor trajecte hauria estat fer-lo baixar per Tarradellas i enllaçar amb les Glòries per Avinguda de Roma i Aragó, d'aquesta manera a més passaria pel centre real de la ciutat, però és clar, si poden matar la Diagonal, molt millor.
Ramon
Quan el sucursalisme progre va fer-se amb l'ajuntament de Barcelona, fer fora el tramvies era d'esquerres, progressista, i defensar-lo, de dretes, carca. Trenta anys després i quan ja per fi havien arrencat aquelles vies romanents que només servien per causar accidents, van decidir reimplantar el tramvia i llavors el tramvia va passar a ser d'esquerres, progressista, i qui no ho veia clar, de dretes, carca.
Jordi González
Ja vam votar que no al tramvia. Totalitaris antisistema, respecteu la decisió dels ciutadans. Sanz, un bon polític vota segons la seva consciència. Si accidentalment coincideix amb un adversari votant el mateix, no passa res. ÉS LA DEMOCRÀCIA que mai no entendreu. Fora de l'Ajuntament d'una vegada.

envia el comentari