Colau descarta pactar amb partits que defensin la DUI o el 155 després del 21-D

L'alcaldessa rebutja les posicions "extremes" i afirma que ella, en la posició de Mariano Rajoy, hauria optat pel diàleg i la negociació
Ada Colau
Ada Colau | Marta Maseras

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat pactar amb cap partit que defensi la "irresponsabilitat" de la via unilateral o "l'autoritarisme" del 155 després de les eleccions del 21-D. En una entrevista a la Cadena SER, ha dit que "no farem pactes de govern amb cap de les opcions que defensin aquestes opcions extremes". D'altra banda, ha assenyalat que les càrregues policials de l'1-O han estat el que més ha perjudicat la imatge de la ciutat, afegint que van generar "pànic" a l'exterior i que la proclamació de la República Catalana, tot i que també ha incidit negativament en la percepció exterior de la ciutat, ho ha fet en menor mesura. Colau ha aprofitat per criticar el PSC i el PSOE per haver-se alineat "sense fisures" amb la versió "més dura" del Partit Popular.


Colau assegura que l'objectiu de la seva nova formació, Catalunya En Comú Podem, és "reconstruir majories socials" i dialogar amb tots els actors sempre i quan, ha insistit, abandonin les posicions més "extremes", com la DUI o l'article 155 de la Constitució espanyola. Preguntada sobre les declaracions que ha fet recentment, l'alcaldessa ha considerat que no s'ha de treure responsabilitat als responsables de la proclamació de la República però que l'aplicació del 155 només ha complicat encara més les coses i ha estat el pitjor que li ha passat a Catalunya en democràcia. En aquest sentit, ha declarat que si ella hagués estat presidenta del govern espanyol en comptes de Mariano Rajoy, "no s'hagués arribat fins aquí" perquè hauria accedit a negociar.

Comentaris
rius
Resumint: aquesta dona té claríssim que no té res clar.
Català a Mallorca
Ergo no pactareu amb ningú per tant votants dels comuns el vostre vot no ajudarà a declinar la balança a favor de l, únic canvi real i possible a mig termini que és el de la República Catalana, no hi ha més camí, és independència o "rodillo español", vosaltres trieu, jo ho tinc molt clar
Sapastre
I amb qui pactarà, doncs?
Angelblau
Ni peix ni carn. Tot sigui per aguantar la Poltrona. Colla de farsants.
l'equidistancia perversa
Aquesta senyora no es vol alinear-se amb els del garrot ni amb els que reben garrotades (que "quelcom han fet" que es un nou delicte que aviat es tipificarà). Ella tota plena de justicia es queda al mig. La perversitat es que no es el mateix qui té tota la força del estat i l'utilitza contra els ciutadans (155) que qui només té la força dels arguments i lluita per la seva llibertat (DUI). Marxi senyora Colau, vostè no es prou digna com per ser l'alcaldessa de la ciutat mes gran de Catalunya.
albert
Doncs aixó, un perfecte ZERO a l'ESQUERRA...!!!
Andreu
Ada, el 155 et va com anell al dit. No t'enganyis.
ramonb3
això, ni blanc ni negre. GRIS. Això es la seva politica................... ADEUUUUUUUUUUUU
Pisón
Ergo la resta de partits tan si defensen la DUI con el 155 no han de pactar amb aquests incompresos. Cero pactes en qualsevol Ajuntament inclos Bcn. I jo en pregunto qué partit defensa la DUI si a día d'avui ja está declarada la República?
via fora
Des del 2010 fins avui la colau ha dit de tot (sense cap vergonya de contradir-se) sobre el proçes. Però què ha fet ? RES. Ha parlat amb el Rajoy per treure-li del cap aquest el 155? NO. què ha fet per lograr aquest diàleg que tant proclama? RES. Només paraules a la premsa per fer-se propaganda i a veure si pot pescar algún vot.
Quant toquen eleccions a l'alcaldia de
Barcelona? A veure si acabem d'arrosegar el putaramonisme també del cap i casal.
Cris
Aquesta dona no viu la realitat!! Amb aquesta gent no es pot dialogar.....com ho tenim que dir que ja es va intentar i ens van tancar la portà als morros
Sisco
La mateixa cançó de sempre, es viu massa be a la poltrona, però la historia us recordarà com els únics traïdors a la independència del poble Català.
Falsa equidistància
Practicar l'equidistància entre opressors i oprimits és posar-se del costat de l'opressor. El causant de l'opressió no ho és mai l'oprimit per revoltar-se, com vosté insinúa, Sra. Colau.

envia el comentari