Colau demana ajuda a Trias per acabar amb els 'narcopisos'

Gerardo Pisarello insta al nou Govern de la Generalitat a que "s'impliqui"
El tinent d'alcalde Gerardo Pissarello
El tinent d'alcalde Gerardo Pissarello | Europa Press

El tinent d'alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello ha avançat aquest dijous que el Govern d'Ada Colau portarà al ple del divendres de la setmana vinent una proposició per combatre els 'narcopisos', i ha confiat que la recolzi el grup del PDeCAT, liderat per Xavier Trias, després que hagi demanat un pla de xoc pel Raval.

 

En declaracions als mitjans, Pisarello ha assenyalat que seria positiu que tots els grups municipals poguessin aconseguir un acord en aquest sentit, "fora de la confrontació partidista", i ha confiat a poder aprovar un pla abans d'estiu amb noves mesures, el reforç de diverses ja impulsades i recursos humans i econòmics.


 

"Seria molt bo que Trias ens pogués acompanyar a demanar-li al nou Govern de la Generalitat que s'impliqui", ha afegit Pisarello, perquè la Guàrdia Urbana no pot actuar sense els Mossos d'Esquadra i perquè la situació no es pot resoldre sense polítiques d'habitatge, ha advertit.

"Com a Ajuntament farem tot el que faci mancada, però exigim a la Generalitat i a l'Estat que s'impliquin", ha remarcat, i ha assenyalat que el Govern municipal porta temps treballant en l'assumpte i que ha reforçat la neteja i s'ha entrat en uns 70 pisos, entre altres actuacions, malgrat no tenir competències en l'àmbit de drogues.

 

Ha demanat a la Generalitat que s'impliqui també en àmbits com l'habitatge, i ha assegurat que acabaran el mandat amb 4.500 habitatges en marxa, la qual cosa representarà un augment del 20% de l'habitatge protegit després de triplicar la inversió, segons ell.


 

Govern anterior

 

"Esperem que el nou Govern ens hi acompanyi, i a regular el lloguer", ha destacat, i ha assegurat que el treball dels equips municipals va funcionar de forma correcta amb els responsables del Govern anterior de Carles Puigdemont.

 

Ha fet un "balanç satisfactori" del que va de mandat de Colau, que compleix tres anys la setmana vinent, amb un 71% dels compromisos aconseguits, segons Pisarello, que ha dit que han canviat les prioritats, especialment centrades a reduir desigualtats i els drets socials, com l'habitatge; la innovació en matèria econòmica, i la qualitat de l'aire.

 

El tinent d'alcalde ha assenyalat que els grans acords de Govern ja s'han aconseguit i ha confiat a arribar a final de mandat amb els compromisos complerts, encara que alguns estan bloquejats, com la unió del tramvia, que ha dit que està tot llest i que només requereix una embranzida que arribarà "en qualsevol moment", encara que pot ser que en un altre mandat, segons ell.
Comentaris
Anna
Com a condició que demani perdó al Trias pel tema del compte a Suïssa i tot a la campanya de difamació que li va fer.
I els vots que li va a robar la del rum rum del fum fum b comú colla d inútils i ineptes dimisio ja

envia el comentari