El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cleries demana a Maroto que es “desmarqui” del boicot dels Comuns a Nissan
  • CA

El portaveu de Junts per Catalunya (JxC) al Senat, Josep Lluís Cleries, ha reclamat aquest dimarts a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que es “desmarqui” del boicot a Nissan que han demanat els Comuns, després que la multinacional nipona hagi anunciat que tancarà a final d’any les plantes que té a Catalunya en una decisió que deixarà sense feina almenys les 3.000 persones de la plantilla. Cleries reclama a Maroto que, en lloc de boicots, el govern espanyol s’impliqui per “evitar el tancament”. El senador de JxC ha mostrat solidaritat amb la plantilla de Nissan i ha fet seva la reivindicació del president de la Generalitat, Quim Torra, que demana “interlocució directa” amb el Japó i “unitat” de les institucions per evitar el tancament.

A parer de Cleries, la crida al boicot dels Comuns és “molt negativa”, i ha lamentat que se suma a les afirmacions de dies enrere de la tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, segons les quals calia “evitar que es torni a reactivar el sector de l’automòbil” després de la crisi de la covid-19. El senador de JxC, que també ha recordat que tot just a final de gener el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, donava per fet que Nissan es quedaria a Catalunya, ha considerat que cal una actuació “ràpida i unitària” per revertir una decisió “injusta” i per activar un programa “potent” de reactivació “o reconversió industrial” d’aquestes plantes i aquests treballadors.

Per tot plegat, Cleries ha reclamat a Maroto “compromís, calendari rendir comptes dels progressos periòdicament”, i ha subratllat que tot plegat és un “exemple més” dels perjudicis que comporta “no tenir un estat propi que remi a favor, atengui les necessitats en infraestructures i faciliti que les empreses es quedin oi s’estableixin o inverteixin o transformin els seus projectes industrials”. El portaveu de JxC al Senat ho ha demanat a la ministra en una sessió de control a la cambra alta espanyola en què la titular de la cartera d’Indústria ha coïncidit que cal fer un “front comú” amb tots els agents implicats per defensar els llocs de treball de la fàbrica de Nissan a Barcelona. Maroto mantindrà una reunió aquest dimarts a la tarda després de la sessió de control al Senat amb la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Banca, el Consorci de la Zona Franca i sindicats. “Volem sumar esforços en una lluita que és de tots”, ha dit. La ministra d’Indústria ha dit que la decisió de Nissan “ve de lluny” i ha remarcat que la companyia té “problemes estructurals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa