El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clatellada del comissari Pla a la Fiscalia: “Volien l’extinció del cos”
  • CA

En aquella época el cos estava sotmès a una pressió extrema, hi havia el perill d’extinció i l’única manera de persistir era complir amb els manaments judicials i la llei”. Aquesta ha estat la sentència, en format ras i curt, d’un veteraníssim de la policia catalana i també del Cos Nacional de Policia, el comissari Sergi Pla. Ho ha afirmat aquest matí en el seu testimoni al judici contra la cúpula d’Interior, a l’Audiència Nacional, davant la mirada del ministeri públic a qui hàbilment li ha retallat l’espai de preguntes. 

Amb un to directe, refiat i segur, Pla no s’ha estat per brocs per aprofitar les oportunitats que els advocats i  la fiscalia li han deixat en el seu interrogatori per protegir el cos i defensar la seva actuació neutral i professional. “La societat catalana estava dividida al 50%, el cos de Mossos d’Esquadra és un reflex de la societat catalana i el cos estava dividit també, pretendre que tots els Mossos són independentistes o perque ha entrat a Mossos és independentista és una mica absurd, ningú hauria donat una ordre en aquest sentit perquè no tenia una garantia que s’hauria complert”, ha sentenciat.

Pla, que actualment comanda la Regió Metropolitana Nord, ha recordat que aquell dia va ordenar “llegir i no interpretar” la interlocutòria del TSJC i les pautes d’actuació. “Cadascú executava les ordres rebudes segons el seu prisma i vam haver de corregir algunes actuacions”, ha destacat. En aquest sentit, ha remarcat dos expedients oberts a un binomi dels Mossos desplaçats a Santpedor (Bages).

 

La testifical de Pla ha tingut un moment delirant quan li ha llegit una llista dels 19 col·legis que es van tancar a la seva demarcació mentre el fiscal els apuntava amb bolígraf. De fet, era una pregunta parany que Pla, com a vell músic no perd el compàs, li ha donat la volta evidenciant el poc argumentari del tinent fiscal Miguel Ángel Carballo. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa